Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАЊЕ ВЕША

Три практична савета: Како најбрже уклонити МАСНЕ ФЛЕКЕ са КРПА без откувавања?

Кухињске крпе не морате увек откувавати.

1643199322_tea-towels-ga703480d8_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

С обзиром на то колико се често и лако прљају, није ни чудо што кухињске крпе полако губе битку с папирним убрусима. То, међутим, не мора да буде тако, јер постоје врло једноставни начини да се решите прљавштине и масних флека и да ваше крпе поново буду беле!

У питању су трикови које су користиле наше баке и које ће без сумње помоћи онда када прање у веш-машини не даје резултате.

Прочитајет још: Никада немојте прати КУХИЊСКЕ КРПЕ и ПЕШКИРЕ заједно: Постоји јак разлог!

Сода бикарбона

Стари добри састојак за — од лепоте преко здравље до одржавања хигијене домаћинства — ефикасан је и у чишћењу крпа. Довољно је да попрскате флеке с по једном кашиком соде бикарбоне, прелијете водом, мало протрљате и оставите да одстоји преко ноћи. Ако имате времена и живаца, прокувајте крпе у овом раствору, а ако не, само их убаците у веш-машину.

Прање у соли

У једном дубљем лавору помешајте пет кашика соли и пет литара воде, добро промешајте и убаците крпе. Оставите да одстоје преко ноћи, па их извадите, процедите и оперите на уобичајен начин, на руке или у веш-машини. Изненадићете се резултатом!

Прање сирћетом

Најпре оперите крпе као што иначе чините, па сипајте у један лавор воду и сирће. Воде треба да буде око дупло више него сирћета. Оставите да одстоји 15 минута, па добро истрљајте флеку и поново оперите на уобичајен начин.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas