Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ГДЕ СЕ НАЛАЗИ НАЈРОМАНТИЧНИЈЕ МЕСТО НА СВЕТУ: Пут поред мора на којем живи љубав - оаза за пољупце и најлепше просидбе

Многи сматрају да је ово најромантичније место на свету - ево где се налази "Пут љубави", природни дар на којем море љуби небо!

1692359996_shutterstock_368628479.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Често нам није лако да шапнемо вољеној особи "волим те", отворимо душу и пустимо да се емоције излију. Али постоје места на свету која то у нама буде - места на којем се љубав осећа у ваздуху, а романтика нас подсећа да смо због љубави спремни да преокренемо цео свет.

Баш такво место је Виа делл’Аморе, односно "Пут љубави", пешачка стаза од 121 км која вијугаво пролази кроз пет италијанских села која чине ЧинквеТере, подручје које је под запштитом УНЕСЦО-а.

Пут или стаза љубави затворена је након клизишта 2012. године, али након дужег реновирања прва деоница је поново отворена за посетиоце до 30. септембра. Цела стаза ц́е се поново отворити у јулу 2024. године.

Ово место многи називају најромантичнијим пределом на свету, јер шетња стазом коју грли море са божанственим погледом на плаветнило које се спаја са небом, заиста је нешто задивљујуће. Овде су заласциСунца прави спектакл и подсећају нас колико су у животу важне мале свакодневне ствари, а заправо велике, као и колико треба да будемо захвални што се Сунце сваког дана поново рађа.

На стази љубави постоји место на којем парови каче катанце са именима и порукама љубави како би њихова романса заувек трајала и била заштићена од свега што није љубав. Постоје места која су означена статуама пољупца, а верујемо да су се на "путу љубави" сигурно догодиле неке од најлепших романтичнихприча, просидби, првих пољубаца, а можда и љубавних песама.

Фото: Схуттерстоцк

Ово подручје је под заштитом и важно га је заштити од великог броја туриста, а "Путу љубави" се сада може приступити искључиво са водичем уз улазницу која кошта око 5 евра. Дуж руте постоје контролни пунктови за шетаче да купе Чинкве Тере картицу за даљу шетњу која вам омогућава да користите садржаје у парку - кошта 7,50 € за дан и 14,50 € за два дана. Такође, можете купити картицу која вам омогућава приступ планинарским стазама и неограничено путовање возом кроз трасу. Цена је 18,20 евра за један дан, 33 евра за два дана и 47 евра за три дана.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas