Oglas
· · Komentari: 0

GDE SE NALAZI NAJROMANTIČNIJE MESTO NA SVETU: Put pored mora na kojem živi ljubav - oaza za poljupce i najlepše prosidbe

Mnogi smatraju da je ovo najromantičnije mesto na svetu - evo gde se nalazi "Put ljubavi", prirodni dar na kojem more ljubi nebo!

1692359996_shutterstock_368628479.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Često nam nije lako da šapnemo voljenoj osobi "volim te", otvorimo dušu i pustimo da se emocije izliju. Ali postoje mesta na svetu koja to u nama bude - mesta na kojem se ljubav oseća u vazduhu, a romantika nas podseća da smo zbog ljubavi spremni da preokrenemo ceo svet.

Baš takvo mesto je Via dell’Amore, odnosno "Put ljubavi", pešačka staza od 121 km koja vijugavo prolazi kroz pet italijanskih sela koja čine ČinkveTere, područje koje je pod zapštitom UNESCO-a.

Put ili staza ljubavi zatvorena je nakon klizišta 2012. godine, ali nakon dužeg renoviranja prva deonica je ponovo otvorena za posetioce do 30. septembra. Cela staza će se ponovo otvoriti u julu 2024. godine.

Ovo mesto mnogi nazivaju najromantičnijim predelom na svetu, jer šetnja stazom koju grli more sa božanstvenim pogledom na plavetnilo koje se spaja sa nebom, zaista je nešto zadivljujuće. Ovde su zalasciSunca pravi spektakl i podsećaju nas koliko su u životu važne male svakodnevne stvari, a zapravo velike, kao i koliko treba da budemo zahvalni što se Sunce svakog dana ponovo rađa.

Na stazi ljubavi postoji mesto na kojem parovi kače katance sa imenima i porukama ljubavi kako bi njihova romansa zauvek trajala i bila zaštićena od svega što nije ljubav. Postoje mesta koja su označena statuama poljupca, a verujemo da su se na "putu ljubavi" sigurno dogodile neke od najlepših romantičnihpriča, prosidbi, prvih poljubaca, a možda i ljubavnih pesama.

Foto: Shutterstock

Ovo područje je pod zaštitom i važno ga je zaštiti od velikog broja turista, a "Putu ljubavi" se sada može pristupiti isključivo sa vodičem uz ulaznicu koja košta oko 5 evra. Duž rute postoje kontrolni punktovi za šetače da kupe Činkve Tere karticu za dalju šetnju koja vam omogućava da koristite sadržaje u parku - košta 7,50 € za dan i 14,50 € za dva dana. Takođe, možete kupiti karticu koja vam omogućava pristup planinarskim stazama i neograničeno putovanje vozom kroz trasu. Cena je 18,20 evra za jedan dan, 33 evra za dva dana i 47 evra za tri dana.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas