· · Коментари: 0
ЕГИПАТ

У овој земљи се ниједан СРБИН није заразио! Без визе и таксе, Срби ви сте код нас УВЕК добродошли!

Српски туристи су били четврти најбројнији у Египту, а постигли су и својеврсни рекорд - ниједан се није заразио вирусом корона.

1607508721_turisti.jpeg
Фото: Пиксабеј

Од јула до октобра, Египат је посетило 26.000 српских туриста, а то нас у "години короне" чини четвртим најбројнијим гостима у овој земљи. Због тога је заменица министра туризма и старина Египта Гада Шалаб поново дошла у Србију.

Прочитајте још: Волело се двоје младих, а онда су скочили у Моравицу! Ево приче

- Укидамо таксе за визе, а авиокомпанијама смо укинули таксе за слетање на аеродром и смањили цену горива. Дакле, све смо учинили да аранжмани постану још јефтинији - каже Шалаби.

Овај тест је и гаранција туристи да су сви око њега здрави. Занимљиво је како су Египћани, уз редовну дезинфекцију, успели да сачувају Хургаду и Шарм ел Шеик од вируса.

Упола јефтиније!
Да би туриста отишао у земљу пирамида мора да уради ПЦР тест, али ако га уради на аеродрому у Египту кошта 25 долара, што је упола јефтиније него у нашој земљи.
Запослени у хотелима раде 60 дана, па идеу на одмор и тестирају се пре доласка на посао!

- Сви запослени су обавезни да раде 60 дана у хотелу, а онда могу да оду на одмор од 10 дана и када се врате морају на тест пре одласка на посао - истиче Шалаб.

Ова мера је била неопходна, јер Египат иама 1.280 хотела.

Прочитајте још: Баците календар, ЗАБОРАВИТЕ на ЛЕТОВАЊЕ: Сада се траже СПАРТАНСКИ викенд и НОМАДСКИ ХОТЕЛИ

Гада Шалаби и амбасадор Египта у Србији Амр Ајувели

У Египту је су у октобру отворена три нова музеја, а наредне године се очекује и спектакуларно отварање ГЕМ (Grand Egyptian Museum) који се налази у Гизи код пирамида. Музеј је модеран и у њему ће се налази најлепши примерци староегипатске уметности.

Визе до маја
Визе се неће плаћати до 30. априла, а важе за све који слете у туристичко место.
Главна звезда је Тутанкамон!

Главна звезда биће благо из Тутанкамонове гробнице.

Прочитајте још: МАНЕМИ БОРАТ: Казахстан је одлучио да извуче КОРИСТ од БОРАТА и ОДЛИЧНО им иде!

У исто време туристи који летују у Хургади или Египту са децом не морају да иду у Каиро, јер су ова два града добила најмодерније музеје са ВР (виртуелна реалност), холограмима и 3Д приказима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.