Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ово су НАЈЛЕПШЕ ПЛАЖЕ ГРЧКЕ: Тиркизна боја мора, кристално прозирна вода и најфинији песак маме на УЖИВАЊЕ (ФОТО)

Ове плаже су парче раја за сва ваша чула

1688384613_profimedia-0040312784-lefkada.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

Један од главних разлога за одмор у Грчкој је пливање у прелепом мору, и уживање у бајковитим пејсажима. Ваш портфолио путовања није потпун, уколико нисте посетили бар једну од ових невероватних плажа у Грчкој. Није лако сузити избор најлепших плажа, од хиљаду острва у Грчкој. У овом тексту усудићемо се да наведемо неке од најлепших.

Било да желите да се опустите на плажи сунчајући се, или истражите обалу и прелепе пределе, или се бавите воденим спортовима или другим активностима, једно је сигурно: свака од њих је дестинација за себе!
И све је ствар укуса...

Плажа Миртос, Кефалонија

Ова предивна плажа налази се на острву Кефалонија, а дефинитивно је једна од најимпресивнијих плажа у Грчкој. 
Невероватне нијансе плаве, кристално чисте воде оставиће вас без даха. Плажа Миртос се налази у региону Пиларос на острву Кефалонија, које је део јонске групе острва на западној страни земље. Лежи између две планине на северозападу Кефалоније. Ова плажа је вишеструко награђивана плажа, која се налази на листи најбољих плажа на свету, више од десет година за редом. Сваке године плажа Миртос добија Плаву заставу, једну од најпрепознатљивијих еколошких ознака на свету, која се додељује плажама и маринама које испуњавају и одржавају највише критеријуме заштитие животне средине, одрживости и безбедности. Једна од карактериситка ове плаже је да вода продире у дубину само неколико корака од обале.


Плажа Воидокилиа, Месинија

Упркос свом компликованом имену, ово је једна од најлепших плажа у Грчкој. Налази се на полуострву Пелопонез, у региону Месинија, само око 3км од града Пилоса, једног од најживописнијих историјских градова у Грчкој. Овде ћете стићи после лагане вожње са главног пута, пратећи путоказе који вас воде до уског пута дуж
дивних маслињака. Овај регион је један од најпознатијих по маслиновом уљу и маслинама, не само у Грчкој, већ и у остатку света.

До плаже води само један пут, тако да га је тешко промашити. Знаћете да сте стигли када се пут заврши дугим пешчаним парком, где можете видети пешчане дине и замак на врху брда.

 

Плажа Агиос Георгиос, Наксос

Ова плажа такође има Плаву заставицу, и често се налази на врху листа када су у питању плаже најподобније за породице у Грчкој. Наксос је познат по својим белим пешчаним плажама.
Само неколико минута хода од града Наксоса, нуде и неки од најбољих хотела на острву. Плажа је оивичена чистим, плитки, плавим водама, заштићеним од ветрова.
Идеална је за малу децу, до старија деца могу да уживају у разним активностима на плажи. Центар за водене спортове налази се на јужном крају, а наћи ћете и много клубова на плажи и таверни.

Плажа Елафониси, Крит

Ова плажа је једна од најбољих за медени месец. Крти је острво где се сусрећу култура, аутентичност, природне лепоте и гастрономија. Неке од најлепших плажа налазе се на овом острву. Елафониси је једна од њих, и апсолутно је обавезна за доживети! Лагуна Елафониси је позната по свом ружичастом песку. Налази се у региону Хање, на 76км од града Хања. Идеална је за све нивое пливача јер је вода тиха, а залив заштићен од јаких ветрова, без обзира у које доба дана посетите плажу.

То је заштићено подручје, које осигурава заштиту животиња и њихових природних станишта у циљу очувања биодиверзитета. 
Источни део лагуне може бити прилично прометан у августу, али остатак дуге пешчане плаже ретко је препун. 
Најбоље време да посетитие Елафониси ако желите да избегнете летњу гужву,  је између маја, јуна, почетка јула, септембра или чак октобра.

Плажа Саракинико, Милос

Изгледа као место на другој планети са својим лунарним пејзажом, Саракинико се налази на северној обали Милоса. Окружен је нијансама плаве од беле и сафирне, до смарагдно зелене. Пожелећете да снимите фотографије белих стена које су временом обликовали ветар и вода, и упијете сунце на глатким, вулканским стенама између освежавајућих увала.

Супер Парадисе плажа, Миконос

До ове плаже се може лако може доћи од Платас Гиалоса у граду Миконос, воденим таксијем или аутобусом. 
Чувена по својим врхунским баровима на плажи и клубовима, ова плажа је срце познатих журки на острву. 
Посетиоци могу уживати у сунцу између купања у тиркизној води, као и у широком спектру водених спортова.
У летњим месецима, до средине поднева, ствари постају живане са јачином музике. 
Како дан одмиче, наћићете људе који траже своје место за посматрање спектакуларног заласка сунца, са коктелом у руци.

Плажа Балос, Крит

Једна од најлепших и најфотографисанијих плажа на целом Криту, Балос је предивно осамљена, доступна само чамцем или вожњом неравним путем до врха стазе, након чега следи 20-минутна шетња.
Уколико дођете рано, уживаћете у купању у прозирним тиркизним водама, које уоквирују нетакнути бели песак са деловима ружичасте боје, без икога другог. Заштићена од ветра, имаћете осећај да се купате у великом, топлом, природном базену. 
Ова плажа је привукла и људе попут краља Чарлса и покојне принцезе Дајане.
На располагању током дана су вам сунцобрани, лежаљке и освежење.

Порто Кацики, Лефкада

Ова плажа је најбољи избор за активне путнике. Име на грчком значи Порто коза, можда зато што су потребни активни кораци да се прошетате до ове дугачке пешчане плаже на острву Лефкада. Упркос свом необичном имену, то је једна од најлепших плажа у Грчкој. Боје воде су неупоредиве- одузимају дах, а у комбинацији са меким белим песком, биће то љубав на први поглед.

Порто Кацики је удаљена 40 км од главног града Лефкаде, и овде можете доћи аутомобилом или ако имате среће, чамцем. Јонско море нуди савршене услове за пловидбу, чак и у августу, а ако сте на једрилици имаћете прилику да видите обале које нису доступне аутомобилом.
Острво Лефкада има најимпресивније воде и обале у Грчкој, и вреди посетити острво било када, од почетка маја до краја септембра.
Такође, имајте на уму да велики таласи већину поподнева нису идеални услови за купање и малу децу.

Која се вама највише допада?

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas