Oglas
· · Komentari: 0

Ovo su NAJLEPŠE PLAŽE GRČKE: Tirkizna boja mora, kristalno prozirna voda i najfiniji pesak mame na UŽIVANJE (FOTO)

Ove plaže su parče raja za sva vaša čula

1688384613_profimedia-0040312784-lefkada.jpg
Photo: Profimedia
Oglas

Jedan od glavnih razloga za odmor u Grčkoj je plivanje u prelepom moru, i uživanje u bajkovitim pejsažima. Vaš portfolio putovanja nije potpun, ukoliko niste posetili bar jednu od ovih neverovatnih plaža u Grčkoj. Nije lako suziti izbor najlepših plaža, od hiljadu ostrva u Grčkoj. U ovom tekstu usudićemo se da navedemo neke od najlepših.

Bilo da želite da se opustite na plaži sunčajući se, ili istražite obalu i prelepe predele, ili se bavite vodenim sportovima ili drugim aktivnostima, jedno je sigurno: svaka od njih je destinacija za sebe!
I sve je stvar ukusa...

Plaža Mirtos, Kefalonija

Ova predivna plaža nalazi se na ostrvu Kefalonija, a definitivno je jedna od najimpresivnijih plaža u Grčkoj. 
Neverovatne nijanse plave, kristalno čiste vode ostaviće vas bez daha. Plaža Mirtos se nalazi u regionu Pilaros na ostrvu Kefalonija, koje je deo jonske grupe ostrva na zapadnoj strani zemlje. Leži između dve planine na severozapadu Kefalonije. Ova plaža je višestruko nagrađivana plaža, koja se nalazi na listi najboljih plaža na svetu, više od deset godina za redom. Svake godine plaža Mirtos dobija Plavu zastavu, jednu od najprepoznatljivijih ekoloških oznaka na svetu, koja se dodeljuje plažama i marinama koje ispunjavaju i održavaju najviše kriterijume zaštitie životne sredine, održivosti i bezbednosti. Jedna od karakterisitka ove plaže je da voda prodire u dubinu samo nekoliko koraka od obale.


Plaža Voidokilia, Mesinija

Uprkos svom komplikovanom imenu, ovo je jedna od najlepših plaža u Grčkoj. Nalazi se na poluostrvu Peloponez, u regionu Mesinija, samo oko 3km od grada Pilosa, jednog od najživopisnijih istorijskih gradova u Grčkoj. Ovde ćete stići posle lagane vožnje sa glavnog puta, prateći putokaze koji vas vode do uskog puta duž
divnih maslinjaka. Ovaj region je jedan od najpoznatijih po maslinovom ulju i maslinama, ne samo u Grčkoj, već i u ostatku sveta.

Do plaže vodi samo jedan put, tako da ga je teško promašiti. Znaćete da ste stigli kada se put završi dugim peščanim parkom, gde možete videti peščane dine i zamak na vrhu brda.

 

Plaža Agios Georgios, Naksos

Ova plaža takođe ima Plavu zastavicu, i često se nalazi na vrhu lista kada su u pitanju plaže najpodobnije za porodice u Grčkoj. Naksos je poznat po svojim belim peščanim plažama.
Samo nekoliko minuta hoda od grada Naksosa, nude i neki od najboljih hotela na ostrvu. Plaža je oivičena čistim, plitki, plavim vodama, zaštićenim od vetrova.
Idealna je za malu decu, do starija deca mogu da uživaju u raznim aktivnostima na plaži. Centar za vodene sportove nalazi se na južnom kraju, a naći ćete i mnogo klubova na plaži i taverni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Seashell (@seashell_naxos)

Plaža Elafonisi, Krit

Ova plaža je jedna od najboljih za medeni mesec. Krti je ostrvo gde se susreću kultura, autentičnost, prirodne lepote i gastronomija. Neke od najlepših plaža nalaze se na ovom ostrvu. Elafonisi je jedna od njih, i apsolutno je obavezna za doživeti! Laguna Elafonisi je poznata po svom ružičastom pesku. Nalazi se u regionu Hanje, na 76km od grada Hanja. Idealna je za sve nivoe plivača jer je voda tiha, a zaliv zaštićen od jakih vetrova, bez obzira u koje doba dana posetite plažu.

To je zaštićeno područje, koje osigurava zaštitu životinja i njihovih prirodnih staništa u cilju očuvanja biodiverziteta. 
Istočni deo lagune može biti prilično prometan u avgustu, ali ostatak duge peščane plaže retko je prepun. 
Najbolje vreme da posetitie Elafonisi ako želite da izbegnete letnju gužvu,  je između maja, juna, početka jula, septembra ili čak oktobra.

Plaža Sarakiniko, Milos

Izgleda kao mesto na drugoj planeti sa svojim lunarnim pejzažom, Sarakiniko se nalazi na severnoj obali Milosa. Okružen je nijansama plave od bele i safirne, do smaragdno zelene. Poželećete da snimite fotografije belih stena koje su vremenom oblikovali vetar i voda, i upijete sunce na glatkim, vulkanskim stenama između osvežavajućih uvala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MykonosAPP (@mykonos.app)

Super Paradise plaža, Mikonos

Do ove plaže se može lako može doći od Platas Gialosa u gradu Mikonos, vodenim taksijem ili autobusom. 
Čuvena po svojim vrhunskim barovima na plaži i klubovima, ova plaža je srce poznatih žurki na ostrvu. 
Posetioci mogu uživati u suncu između kupanja u tirkiznoj vodi, kao i u širokom spektru vodenih sportova.
U letnjim mesecima, do sredine podneva, stvari postaju živane sa jačinom muzike. 
Kako dan odmiče, naćićete ljude koji traže svoje mesto za posmatranje spektakularnog zalaska sunca, sa koktelom u ruci.

Plaža Balos, Krit

Jedna od najlepših i najfotografisanijih plaža na celom Kritu, Balos je predivno osamljena, dostupna samo čamcem ili vožnjom neravnim putem do vrha staze, nakon čega sledi 20-minutna šetnja.
Ukoliko dođete rano, uživaćete u kupanju u prozirnim tirkiznim vodama, koje uokviruju netaknuti beli pesak sa delovima ružičaste boje, bez ikoga drugog. Zaštićena od vetra, imaćete osećaj da se kupate u velikom, toplom, prirodnom bazenu. 
Ova plaža je privukla i ljude poput kralja Čarlsa i pokojne princeze Dajane.
Na raspolaganju tokom dana su vam suncobrani, ležaljke i osveženje.

Porto Kaciki, Lefkada

Ova plaža je najbolji izbor za aktivne putnike. Ime na grčkom znači Porto koza, možda zato što su potrebni aktivni koraci da se prošetate do ove dugačke peščane plaže na ostrvu Lefkada. Uprkos svom neobičnom imenu, to je jedna od najlepših plaža u Grčkoj. Boje vode su neuporedive- oduzimaju dah, a u kombinaciji sa mekim belim peskom, biće to ljubav na prvi pogled.

Porto Kaciki je udaljena 40 km od glavnog grada Lefkade, i ovde možete doći automobilom ili ako imate sreće, čamcem. Jonsko more nudi savršene uslove za plovidbu, čak i u avgustu, a ako ste na jedrilici imaćete priliku da vidite obale koje nisu dostupne automobilom.
Ostrvo Lefkada ima najimpresivnije vode i obale u Grčkoj, i vredi posetiti ostrvo bilo kada, od početka maja do kraja septembra.
Takođe, imajte na umu da veliki talasi većinu popodneva nisu idealni uslovi za kupanje i malu decu.

Koja se vama najviše dopada?

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas