Oglas
· · Komentari: 0

NAJLEPŠE TURSKE PLAŽE za letovanje ove sezone: Ova zemlja nudi plaže za svačiji ukus – bilo da tražite mirno mesto ili više sadržaja

Ako ste u potrazi za savršenim odmaralištem za leto, turske plaže bi trebalo da se nađu na vrhu vaše bucket liste

1689507257_shutterstock_1150514171.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ova zemlja nudi plaže za svačiji ukus – nevažno je da li tražite mirno mesto za opuštanje, destinaciju koja će vam omogućiti da se bavite sportskim aktivnostima ili živahno letovalište gde ćete upoznati nove ljude – Turska će zadovoljiti vaše potrebe.

Najlepše turske plaže za letovanje ove sezone
Cirali

Ako tražite peščanu plažu udaljenu od gužve, ovo je savršen izbor za vas. Locirana je nedaleko od Antalije, između Taurus planina. Poznata je po čistoj vodi tirkizne boje, mekanom belom pesku i očaravajućem pogledu. Cirali je idealno mesto za opuštanje i uživanje u prirodnim lepotama Turske; ruševine Olimposa nalaze se u neposrednoj blizini, a himaera, fenomen gde prirodni gas stvara plamen koji izbija iz planine – vidljiv je sa plaže. Beli mekani pesak privlači kornjače koje ovde snose jaja.

Cirali plaža je zaštićeno područje, tako da je kristalna voda čista i nezagađena. Na samoj plaži ima mnogo slobodnog prostora i nije prenatrpana posetiocima kao druga mesta u Turskoj. Pošto je u pitanju zaštićeno područje, ima svega nekoliko restorana i ležaljki, ali uvek možete poneti svoje peškire ili opremu za izlet. Ako tražite jedinstveno i očaravajuće iskustvo, Cirali plaža je savršeno mesto da se odmorite i uživate u netaknutoj prirodi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mermerli

Možda želite da dan provedete ležeći pored mora potpuno izolovani ili ipak tražite simpatično mestašce na kome se možete sunčati, plivati i upoznati nove ljude. Šta god preferirali, Mermerli plaža nudi opciju koju tražite. Nalazi se u Antaliji i namenjena je isključivo pešacima. Uz prozirnu vodu, plaža nudi pregršt pogodnosti za turiste. Sa širokim spektrom aktivnosti namenjenim da zabave posetioce, ovo letovalište može biti pravi izbor i za one avanturističkog duha. Do nje ćete doći peške, a sačekaće vas mekan pesak i idealna atmosfera za sunčanje.

Pored vode koja je prijatne temperature za plivanje, plažu krasi mnoštvo šarenih suncobrana i ležaljki. Takođe, u ponudi je i nekoliko igrališta za decu. Naići ćete i na raskošnu kamenu visoravan sa drvenim terasama koje pružaju neodoljiv pogled na sve obale koje vas okružuju. Za one koji žele da istražuju podvodni svet, postoje i brojne opcije za ronjenje, a posetioci mogu pronaći mesto za boravak u jednom od hotela ili odmarališta u blizini.

Patara

Patara (bez preuveličavanja) oduzima dah – očaravajuće mesto nalazi se u Gelemisu i poseduje jednu od najlepših netaknutih plaža u zemlji. Ukoliko tragate za idiličnom lokacijom koja će učiniti da se razvedrite i zaboravite na svoje probleme, ne morate ići dalje od Patara plaže. Prozirna voda, nijanse boje neba i nežan peščani tepih su samo delić atmosfere na ovoj rajskoj destinaciji. Ovo je najduža plaža u Turskoj i pruža se na čak 18 kilometara. Jednu od prednosti predstavlja i mogućnost da prođete kroz ruševine starih hramova pre ulaska na plažu.

Tople plitke vode savršene su za osobe sa decom, koje mogu plivati i roniti oko krečnjačkih vrhova dok se najmlađi igraju u plićaku. Nežan pejzaž nalazi se u blizini nacionalnog parka, a pored toga što je odlično mesto za opuštanje, Patara plaža je favorit ljubitelja ptica i zaštićenih vrsta kornjača.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patara beach (@patarabeach)

Icmeler

Ovo je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija koju posete milioni turista svake godine. Nalazi se u Marmarisu i odlikuju je zlatni pesak, čista voda i mnoštvo zabavnih aktivnosti. Nalazi se u blizini restorana i barova, omogućujući vam da bez uloženog vremena i napora odete na branč ili osvežavajuć koktel.

Obala duga šest kilometara je idealna za plivanje, šetnju, sunčanje ili uživanje u zadivljujućem pogledu. Možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, kao i da se okušate u sportovima na vodi poput parasailinga, vožnje skutera na vodi i ronjenja. Ukoliko vas interesuje dalje istraživanje ovog područja, čeka vas pregršt planinskih staza i brda za otkrivanje. Bez obzira da li vam je na spisku želja mesto za opuštanje ili avanturistički dan – dolazak na plažu Icmeler vas neće razočarati.

BONUS VIDEO: 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas