Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 ствари на које треба да обратите пажњу када купујете КОФЕР: Боја је веома важна

Припремите се за предстојећа путовања на време! Погледајте 5 ствари на које морате да обратите пажњу приликом куповине кофера.

1711886315_shutterstock_1735014767.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Паковање запутовањепонекад одузима превише времена или изазива нервозу, али уз адекватан кофер то не мора да буде случај. Кофер може да вам траје неколико година или чак деценија, па је важно да изаберете одговарајући приликом куповине. Приближава се одмор око Васкрса и Првог маја, а ни лето није далеко, па су многи од њих тренутно снижени и доста приступачнији него иначе. Приликом куповине, важно је да размишљате о 5 најважнијих ствари.

1. Тежина

Било да сте одлучили да купите велики кофер за зимовање или летовање, или мали, погодан за одлазак на викенд путовање, најпре проверите да ли је кофер тежак док је празан. Платнени кофери су често лакши од пластичних, али и они понекад имају велики број тешких рајсфешлуса или копчи, као и металних додатака у унутрашњости који помажу да се одржи чврстина. Тежина није важна само због тога да бисте лакше носили или вукли кофер, него и да бисте у њега могли да спакујете више ствари, уколико летите авионом и мерите кофер приликом чекирања. То је нарочито значајно када се пакујете за летњи одмор, јер један додатни килограм може да вам омогући да спакујете и до пет комада летње гардеробе!

2. Сигурност

Можда ћете помислити да вам није потребно сигурносно закључавање кофера и модел са шифром и малим катанцем, али ипак, размислите још једном. Понекад ћете у тај кофер спаковати важне личне ствари, накит или вредне поклоне. Ако је кофер осигуран, мања је шанса да ће намерно бити замењен или украден.

3. Ручке

Ако вам приликом путовања отпадне ручка, компликације ће бити много веће него што вам то тренутно звучи. Потрудите се да одаберете кофер са јачим ручкама, сигурније причвршћеним и осигураним. Телескопска ручица, која се извлачи, треба да буде уграђена у унутрашњост кофера, јер је тако зааштићена од оштећења. Такође, обратите пажњу и на то да ли ваш кофер поседује бочне ручке, које су посебно важне приликом подизања и смештања кофера. 

4. Боја

Вероватно сте приметили да су кофери и путне торбе често тамних боја. На њима се мање види прљавштина и лакши су за одржавање, али, са друге стране, ако се одлучите за црни или сиви кофер, биће лакше да га замените са неким другим. Не желите да трошите време на одмору на проналазак свог кофера, зато се определите за неку необичну боју. Уколико сте ипак љубитељ тамних тонова, набавите каиш за пртљаг или неку другу видљиву ознаку која ће вам помоћи да будете сигурни да је то ваш кофер.

5. Точкови

Кофери на четири точка су далеко популарнији од кофера на два точка, што није без разлога. Ови кофери су лакши за маневрисање, јер могу да се окрећу за 360 степени, па захтевају и мање снаге. Можете да их "возите" иза, поред или испред себе. Бирајте точкове од тврде пластике, добро осигуране, јер на коферима они најчешће први пропадају. Такође, када будете мерили димензије кофера, обавезно укључите и точкове, јер авио - компаније ће их на тај начин мерити приликом путовања.

(Лепа и срећна)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas