Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Путујете сами? Уз помоћ ових трикова ћете се осећати безбедније

Путовање у други град или државу може бити изазовно, нарочито уколико путујете сами, а на дестинацији не познајете никога. Како да се осећамо безбедније у путу и након пристизања на крајње одредиште?

1708780087_shutterstock_1503324731.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Одлазак на дуго очекивани одмор са пријатељима, члановима породице или партнером је супер, али у последње време све већи број људи бира да путује самостално. Иако овакав одмор заиста има прегршт предности, његова највећа мана је то што се "соло" путник може осећати небезбедно.

Како да тај страх превазиђемо и како да ниво безбедности подигнемо на виши ниво чак иако смо потпуно сами у непознатом граду за магазин Wхат'с тхе Јам објаснила је травел-блогерка Ребека Трибелорн, која је самостално посетила преко 40 земаља света.

Слажите да сте у вези или браку ако ћете се осећати сигурније

У својим едукативним видео-блоговима на друштвеним мрежама Ребека дели савете које је и сама испробала када би се нашла у некој незгодној ситуацији. Њени трикови за повећану безбедност су махом засновани на бенигним лажима које никоме неће наудити, али чине да се она осећа сигурније.

"Понекад људи погрешно протумаче када виде жену која сама путује, па то доживе као позив за придруживање", навела је блогерка у једном од својих видеа. Како би се оваква ситуација спречила, она носи лажни веренички прстен или говори да је у вези, што саветује и другим девојкама. 

"Када људима кажем да имам дечка или мужа то има много бољи учинак него када само кажем да не желим друштво", искрена је Ребека.

Никада не говорите где одседате

Још један савет који је поделила блогерка односи се на место на ком одседате, било да је у питању хотел или апартман. "За жену је нарочито важно да у свом смештају буде потпуно сигурна. Ако вас неко по слетању на аеродром пита где одседате, увек можете рећи да сте уморни од пута и да не можете да се сетите назива смештаја", наводи Ребека.

Уколико је ваш саговорник и поред оваквог одговора упоран, она предлаже да једноставно прстом покажете неко место и слажете да је у том правцу. Важно је само да онај ко вас пропитује не примети да не познајете град, будући да то може искористити у злонамерне сврхе.

Понашајте се као да сте већ били на тој дестинацији

Чак иако сте у стварности први пут на некој дестинацији, то не значи да не можете слагати да сте "домаћи" у неком граду, нарочито уколико та лаж може допринети већем осећају сигурности. Зато је добро да се пре путовања упознате са градом макар толико да знате где се налази неки тржни центар, ресторан или било које друго место на коме има доста људи.

Згодно би било да упамтите и где се налази полицијска станица. "Када ме неки странац упита где идем и да ли ми је ово прво путовање у тај град, увек слажем да сам у њему већ била, како бих створила слику да сам сигурна у себе и дестинацију на коју сам допутовала", сугерише Ребека. Чињеница да познајете град или људе у њему злонамерне саговорнике може једноставно одгурнути од вас.

Увек можете рећи да не причате енглески

Енглески језик је универзални језик на ком се споразумевају странци и локално становништво једне земље. Њега знају (у већој или мањој мери) практично сви - од таксиста који чекају на аеродрому, преко продаваца у супермаркетима и рецепционара у хотелима, па све то обичног становништа које шета улицама града.

Уколико нисте заинтересовани за комуникацију коју вам неко намеће, увек се можете правити да не говорите енглески језик или било који други на коме вам се непожељни саговорних обраћа. Како наводи блогерка, ово је врло једноставан трик који можете користити увек и свуда, а који неће никога увредити, док ће вас заштитити од нежељеног пропитивања.

(РТ.РС)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas