Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАВИЛА

Новчана казна или затвор за непоштовање: Светске дестинације у којима је забрањено фотографисање

Ако се одлучите за фотографисање на некима од ових места, можда ћете добити високу новчану казну или чак завршити иза решетака.

1617123494_Depositphotos_74896661_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

На некима од њих вероватно ћете проћи само са мноштвом увреда, али би, у сваком случају, требало да се трудите да тамо не вадите фотоапарат и да се "не правите паметни" кад их посетите.

Амстердам

У главном граду Холандије "грех" је фотографисати у Четврти црвених фењера, познатој по многобројним борделима. 

Њихови власници презиру сликање проститутки у излозима, тако да ако се одлучите на фотографисање, а случајно вас неко ухвати у томе, будите спремни на то да ће вам неко разбити фотоапарат или, у горем случају, можда и вас.

Прочитајте још: Сликање драматичних селфија постала опасност: У овој земљи највише људи настрада правећи "идеалну" фотографију (ФОТО)

Јужна Кореја

Земља у којој је забрањено сликати жене у било ком јавном простору, без њиховог пристанка. Кршење тог правила може да се протумачи као сексуално агресивно понашање, што може резултирати новчаном казном и до 7.000 еура. У најгорој варијанти, можете бити кажњени затворском казном у трајању до пет година.

Сједињене Америчке Државе

У земљи "слободних" нећете проћи као у Јужној Кореји. Ипак, Американци су најосетљивији на сликање приватног власништва (првенствено некретнина), па би било добро да добијете дозволу од власника пре него што се одлучите на сликање. 

Најважније од свега је да поштујете знаке забране.

Уједињени Арапски Емирати

Сликање забрањених ствари сместиће вас у затвор до три месеца и олакшати вам новчаник за око 1.500 еура. На многим локацијама забрањена је употреба камере. Уз то, нека вам не пада на памет да сликате владине зграде, мостове и палате шеика. 

Прочитајте још: Она је светски рекордер: Има 22 године и посетила је све земље света! (ФОТО)

Забрана сликања палата је чак и законом прописана.
Фото: Депозит

Северна Кореја

Врло једноставно – без дозволе забрањено је сликати апсолутно све. Али, ако сте се већ одлучили за посету севернијој од две Кореје, будите спремни да поштујете правила. Из хотела не излазите без водича и не сликајте без његове дозволе, јер бисте у супротном могли да сносите врло непријатне последице.

Енглеска

Можете да фотографирате шта год хоћете, осим ако фотографије желите да користите у комерцијалне сврхе. За то морате да добијете посебну дозволу. На пример, Трг Трафалгар и Парламент у комерцијалне сврхе можете да фотографишате само уз дозволу градоначелника Лондона.

Прочитајте још: Шта ће бити са "заменским ваучерима" за Грчку? Проблем прави једна група туриста

Јапан

У Земљи излазећег сунца забрањено је фотографисање одређених храмова и статуа Буде. У неким храмовима забрана важи само током мањег дела године, док је у другима забрана стална. Зато је потребно читати натписе.

Алжир

Прилично конзервативна земља, нарочито њен јужни део, па је фотографисање могуће једино уз дозволу. 

Да бисте сликали жене, морате да тражите дозволу њихових мужева или очева. Такође, најстрожије је забрањено сликање мостова и војних објеката.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas