Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРОМО

Путовање авионом са бебом не мора да буде баук

Услед попуштања мера и поновног отварања граница, код већине људи јавила се жеља да надокнади пропуштено

1624528303_Depositphotos_43246561_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Путовања су поново доступна, а уколико имате бебу, сигурно размишљате о лету авионом јер је комотнији, краће траје, а није непримамљива ни опција да се искористе јефтине авио карте. Међутим, родитељи се углавном брину како ће беба поднети пут. У наставку следе савети за што безбрижнињи лет авионом са бебом. 

Куда са колицима? 

Наравно да не можете замислити одмор са бебом без колица. Међутим, оно што је питање многих родитеља који планирају лет са бебом јесте где ће та колица бити смештена. Добра вест је да све до чекирања можете користити своја колица за бебу, а потом их предајете у пртљажник авиона. Ова услуга је код већине авио компанија бесплатна, тј. превоз колица се не наплаћује одвојено, а оно што је такође битно јесте да се код већине компанија родитељи са децом први укрцавају баш из разлога како би могли удобно да се сместе и да не би морали дуго да носе бебу у рукама. Уколико морате дуго да чекате на лет или имате више преседања, колица ће вам бити спас јер ће вам послужити као преносиви креветац док сте на аеродрому. Уколико пак бринете да ће се беба унервозити и да нећете моћи дуго да је носите, можете користити носиљку за бебе коју можете понети са собом у авион. Бебе углавном уживају у носиљкама и уз њих лакше подносе велике промене које им се одвијају. У овом случају - боравак на аеродрому и лет авионом. 

Шта ако беба огладни током лета?

Још једна добра вест јесте да се политика аеродрома која углавном забрањује уношење више од 100мл течности и хране у авион не односи и на родитеље са децом. То значи да бебину кашу можете понети у својој торби за ручни пртљаг, а у случају да вам је потребно загревање млека или каше, можете се обратити стјуардеси. У авиону углавном имају микроталасне пећнице или вам стјуардеса може понудити неки алтернативни начин да загрејете храну.

 
Пресвуците бебу пре лета 

У идеалном случају, најбоље је да се укрцате у авион са бебом чија је пелена сува. И зато, постарајте се да пресвучете бебу непосредно пре лета. Чак и ако вам се не чини да јој је потребна замена пелене, беба ће се сигурно освежити. 

У случају да је ваша беба већа, тј. да је у фази скидања пелена, брзинска посета тоалету је такође ставка коју не смете да пропустите пре укрцавања. На тај начин можда нећете осигурати да током лета не дође до потребе за пресвлачењем, али, сигурно ћете смањити шансу да се беба мешкољи и да евентуално плаче због пелене при самом узлетању када сте принуђени да седите везани појасем у свом седишту и када по том питању не можете учинити апсолутно ништа. Такође, мењањем пелене пред лет повећавате шансе да се беба умири у авиону и да евентуално преспава лет, што би била идеална ситуација. 

Не заборавите пробиотик 

А када смо већ код пелена, познато је да промена средине и само путовање може негативно да утиче на цревну флору како код одраслих, тако и код беба. И зато, не заборавите да на свој списак за путовање додате и пробиотик, што за вас, што и пробиотик за бебе који ћете превентивно користити и давати беби већ неколико дана пред пут. На тај начин, предупредићете све те стомачне тегобе које могу да настану током путовања. Пробиотик за бебе је нарочито важан јер је бебин стомак осетљивији, а нарочито у случају уколико вам је ово прво путовање па беба још није имала прилику да промени средину, воду и исхрану па осим путничке дијареје може доћи до нарушења имунитета и самим тим и до веће шансе да се беба разболи. И зато, никако немојте заборавити пробиотик јер ћете употребом истог предупредити све ове проблеме. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas