Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАГРАДЕ

КАТАРИНА је написала најбољу репортажу о Србији и добила награду БИЉАНА БОСНИЋ

"Фондација Биљана Боснић" ове године први пут додељује награде за најбоље туристичке репортаже, а уручене су онлајн.

1595421562_BiljanaEipat.jpg
Биљана Боснић Огњеновић Фото: Приватна архива
Oglas

Прва церемонија доделе награда "Биљана Боснић Огњеновић" за најбоље путописе о Србији и Египту одржана је путем Зум апликације. Свечано уручење награда и плакета биће одржано крајем септембра, на Светски дан туризма у резиденцији египатског амбасадора.

Прочитајте још: СВЕ ЈЕ ЈАСНО: Ево зашто су Грци затворили границу са СРБИЈОМ

Катарина и Долорес
Прво место за најбољи путопис о Србији, новчану награду од 100.000 динара поделиле су Катарина Томовић за путопис "Облаци који живе само над Дунавом" и Долорес Вукановић за путопис "Наш Београд душу има".

Биљана Боснић Огњеновић је била једна од најбољих младих туристичких новинарки. Писала је и уређивала часопис "Туристички свет 10 година.

Награда је установљена као успомена на Биљану.

Након њеног прераног одласка, породица је основала Фондацију са њеним именом ради очувања успомене на Биљану, настављајући мисију коју је Биљна започела.

Церемонији су присуствовали чланови дипломатског кора, такмичари, представници медија, Биљанини пријатељи и чланови Биљанине породице. Победнике су прогласили Њ.Е. амбасадор Египта, господин Амр Аљоваилy и др Милош Старовић, директор "Банк оф Америк".

Награду су добили радови под називом "Египат виђен очима Србије" Фото: Пиксабеј

Специјалне награде амбасаде Египта - путовање у Египат на седам дана, освојили су, новинарка "Вечерњих новости", Александра Миката и Милош Тодоровић, студент Филозофског факултета Универзитета у Београду.

Бразилац је добио специјалну награду за текст "Шта ме је Србија научила".

Фондација "Биљана Боснић Огњеновић", доделила је још три специјалне награде које су освојили: Максим Ристић, за "Путопис путника намерника", Тиаго Фереира, за текст "Шта ме је Србија научила", и Милица Брковић, за текст "Са Овчара и Каблара песма стара".

Прочитајте још: ШТА СРБИН ГУГЛА? Претражују ИТАЛИЈУ, али у 2021. години САЊАЈУ да отпутују на ОВУ ДЕСТИНАЦИЈУ

Сви победнички радови ће бити објављени у часопису "Туристички свет". Стручни жири при избору победничких радова били су: Љиљана Реброња, оснивач и главни одговорни уредник часописа "Туристички свет", Драган Боснич, фоторепортер и писац и др Бранко Ракић, професор Правног факултета Универзитета у Београду.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas