· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Да ли сте знали: Како је Павле Вуисић у МАРАТОНЦИМА намерно ОДАЛАМИО даском Бату Стојковића

Једна сцена обележила је снимање култног филма "Маратонци трче почасни круг".

1613726262_151660096_329372901831391_2512787871937637381_n.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен / Ноцни Предатор

Бројне анегдоте настале током снимања многих филмова и наступа преносиће се генерацијама. Многе од њих су, срећом, сачуване од заборава, а сведоче о изванредној духовитости и умешности наших глумаца.

Прочитајте још: Овако сцене из популарних филмова изгледају пре додавања специјалних ефеката (ФОТО)

Једна од таквих настала је на снимању нашег култног филма “Маратонци трче почасни круг” у којем је Бата Стојковић играо Лакија Топаловића, а Павле Вуисић његовог оца Милутина. Бата је важио за великог перфекционисту и глумца који одмах погледа оно што је снимљено и често тражи да се кадар понови. Павле је увек снимао једном, евентуално два пута и сви су знали да не смеју да погреше јер он неће хтети да трећи пут понавља.

Прочитајте још: Како су Ени Хатавај и Квинфорд Ајфорд остали "ЗАКЉУЧАНИ" (ВИДЕО)

И тако је једног дана дошла на ред сцена у којој је Паја требало да удари Бату даском по глави. Даска је била од балзе, врсте меканог дрвета, које се због лакоће често користило у каубојским филмовима и генерално као реквизит у тучама, али је Бата свеједно био јако подозрив. Тражио је да се даска прво проба на извесном Ђоки који је на снимању радио као “девојка за све”. Тако је Ђока неколико дана заредом добијао батине и увек је говорио да је даска тврда, Бата није хтео да снима и сцена се стално одлагала. Шестог дана, Паја је убедио Бату.

- Ја ћу да зарежем даску, мало ћу и да тргнем и она ће да се сломи, скоро те нећу ни додирнути - обећао је. Тако је и учињено. Даска је требало да пукне на одређеном месту, а рез је покривен воском како се не би видео на снимку. Међутим, пре него што је камера кренула, Паја је окренуо други крај даске, ушао у сцену и из све снаге звузнуо Бату по леђима. Даска је пукла, али не како је планирано, већ од силине ударца, а на снимку се види како Бати расте чворуга.

- Окренуо си даску наопачке - престрављено је повикао сниматељ.

- Није наопачке, двадесет година чекам ово. Нека сада види је ли тврда балза, маму му његову - једноставно је рекао Паја и изашао из кадра.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.