Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗВЕКНУО МЕ ПЕСНИЦОМ У ГЛАВУ Невероватни детаљи са снимања: "Бата ме нокаутирао, па почео да ме шутира"

ГЛУМАЦ Богдан Диклић једном приликом је, гостујући на трибини у оквиру "Лесковачког интернацоионалног фестивала филмске режије", испричао шта се све дешавало на снимању серије "Грлом у јагоде", али и филмова "Национална класа" и "Маратонци трче почасни круг".

1696853145_79230_74356-bogdan1-ig_ig.jpg
Фото: Јутјуб принтскрин/Centar film
Oglas

Грлом у јагоде

- Био сам на трећој години глуме. Ишао сам на два пробна снимања. На првом сам био катастрофалан, уплашио сам се. Срђан Карановић, редитељ, није хтео да ме узме. Е, сад постоје три теорије – или га је Горан Марковић наговорио да ме позове још једном, или Драган Кресоја, помоћник редитеља у серији или Живко Залар, директор фотографије. Можда су сва тројица. Онда ме је Срђан звао на друго пробно снимање. Издвојио ме у једну канцеларију, разговарао са мном, опустио ме. Имали смо сцене Бранко Цвејић и ја. Тако сам добио ту улогу - испричао је Диклић.

Како каже имао је срећу да су све колеге у серији имале велико стрпљење за њега, који, како истиче, није ништа знао знао.

- Сећам се једног од првих дана снимања када ми је директор фотографије у једној групној сцени рекао: - Дик, јел видиш камеру?

- Не.

- Е, па не види ни она тебе.

То је била прва лекција", присетио се Диклић.

Напомиње да су се дружили и после снимања, ишли на вечере.

- Ја сам се шлепао пошто сам био студент. Мислим, звали су ме, частили ме. Десила су се и велика пријатељства која су остала до данас као што је моје са Микијем Манојловићем - испричао је Диклић.

Национална класа

- Тада сам имао 25. година. Тај филм је нешто за шта сам ја веома емотивно везан. Све своје послове памтим по атмосфери на снимању, по једном узајамном разумевању и ентузијазму. Зазвучаће као фраза али ми смо заиста били породица - рекао је Диклић и наставио:

- Реплику из филма – хтео сам да видим колико може да развије – сам ја смислио док смо снимали сцену. За ону сцену где ја певам “Не спавај мала моја” од “Бијелог дугмета” у сценарију пише – Миле пева као да га кољу.

Каже како ће ту сцену памтити и по томе што је отац дошао да га посети на снимању.

- Он ме је јадан позвао после неких сат, сат и по и рекао ми да би он да иде кући.

- Шта је било тата, јеси ли жедан?

- Не могу ја ово. Ви таман кренете, оно наиђе авион. Ви опет кренете, неко вози онда мотор. И отишао је кући - испричао је Диклић.

Маратонци трче почасни круг

- У оној сцени после мерења, кад ме Бата Стојковић бије десило се да када смо снимали он узме и звекне ме песницом у главу. И ја се срушим. Нокаутирао ме. Није знао уопште, мислио је да ја играм па је крнеуо да ме удара ногама. Онда је Божа Николић зауставио симање. Е онда сам ја тај нокаут касније злоупотребљавао. Бата ми је носио сендвиче, супице, куповао цигарете - рекао је Диклић.

Каже како је имао ту привилегију да одлази у кућу Паје Вуисића.

- Дивио сам му се у сваком погледу. Био је веома образован, педантан, толико срдачан. Често је кувао. И само ме позове – Дико, дођи на плац правим папке у сафту. Кад ми је умрла мајка прво што сам урадио када сам се вратио са сахране у Београд ја сам се јавио Паји Вуисићу. Ћутим ја, ћутим он.

- Пајо, ја сам…

- Ајде дођи на плац.

Био је сам крај марта. Ћутимо. Онда Паја узме мераклијске чашице, наспе мени и њему, проспе мало и каже: - Нека јој је лака земља. Е мој Дико, сви ћемо полако… Паја је умро после 6 месеци - испричао је Диклић.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas