Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 ЖИВОТНИХ ПРАВИЛА МЕТЈУА МЕКОНАХИЈА ЗА КОЈИМА ЈЕ СВЕТ ПОЛУДЕО: Мудрост коју једноставно МОРАТЕ да прочитате (ВИДЕО)

13-минутни снимак Метјуа Меконахија који држи мотивациони говор на Универзитету у Хјустону под називом "5 правила за остатак вашег живота" многе је инспирисао да промене свој живот на боље.

1680786651_profimedia-0729432196-Metju-Mekonahi-NASLOV.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

Животна правила Метјуа Меконахија инспирација су многим људима широм планете, а он је признат као врхунски мотиватор. Ево о чему је реч:

Правило број 1: Живот није лак

"Живот није фер. Никада није било и никада нец́е бити“, рекао је Метју.

Живот је пун успона и падова, преокрета. Чак и када пронађемо лак излаз, то може учинити наше животе тешком битком. Не може се избец́и стварност потешкоц́а у животу. Појавиће се без обзира на ваше године, расу, статус, етничку припадност или пол. Штавише, начин размишљања жртве је погодан за несрећу. Када верујете да су сви други задужени за исход вашег живота, никада не морате да преузимате одговорност јер ц́е ТО НЕКО ДРУГИ учинити уместо вас. То је ужасно обесхрабрујуц́и начин живота.

Поред тога, Меконахи је објаснио да је „Већина ствари вреднија је када радите и мучите се да их добијете“. Нема користи од агресивног трошења новца својих родитеља. Корисност произилази из сазнања шта је било потребно да би се зарадио тај долар. Осим тога, права изградња карактера се дешава када изазивате себе - свакодневно.

Правило #2: Невероватно је најглупља реч у речнику

„Невероватно је најглупља реч у речнику“, тврди Меконахи.

Наставио је: "Одајте себи и другима више заслуга. Управо се десило. Био си сведок томе. Управо си то урадио. Веруј!" Аргумент је заснован на објективној стварности. Иако нека дела могу бити „спектакуларна” или „изванредна”, ништа није невероватно. Погледајте колико су људи способни. Шаљу астронауте у свемир до гнусних злочина попут 11. септембра.

Пре 300.000 година људи су населили земљу и изградили инфраструктуру какву данас видимо. То је прилично невероватно. Ако је то могуц́е, шта друго можемо да урадимо? Размислите о великим исцелитељима света до најгрознијих људи — убица и силоватеља. Шта је са самим постојањем живота? То је најневероватнији концепт, али ми смо ту.

Људи пречесто продају своју душу за плату или спољна признања. Проблем са овим је што успех изгледа другачије за свакога. Успех има мноштво дефиниција. Ипак, често имамо узак обим његовог значења, због неоспорне друштвене догме.

Правило #5: Не остављајте мрвице

Метју је завршио говор правилом број пет: „Не остављајте мрвице. Мрвице се односе на изборе које доносимо данас, и који стварају стрес сутра. На пример, дугујете некоме новац или варате свог партнера. Уместо да гледате преко рамена сваки пут када идете у биоскоп, можете уживати у времену са својом породицом. Ниси никоме дужан.

Можда смо некога повредили у прошлости, или лагали да бисмо се извукли из незгодне ситуације. Шта год да су те метафоричке „мрвице“ - оне нас прогоне.

Иако не можемо поништити оно што је учињено у прошлости, можемо изабрати да данас живимо другачије како бисмо осигурали да се исте грешке не би догодиле.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas