Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

АВА ГАРДНЕР ЛУДЕЛА ЗА КАСТРОМ: Непроспаване ноћи због Фидела, па туча са његовом љубавницом - а тек се развела од Синатре, трећег мужа по реду

Чувена глумица Ава Гарднер била је лудо заљубљена у револуционара Фидела Кастра.

1708692723_Fidel-Kastro-i-Ava-Gardner-Frenk-Sinatra-foto-Profimedia-Wikipedia-public-domain.jpg
Фото: Профимедиа, Википедија/јавно власништво
Oglas

У лето 1959. године, филмска звезда Ава Гарднер одлетела је на Кубу, шест месеци након што је Фидел Кастро збацио Фулхенција Батисту, диктатора који је владао овом острвском државом.

У књизи „Ава Гарднер : 'Љубав је ништа'." откривено је да је славна глумица тог лета лутала по свету, од Шпаније до Калифорније, Флориде и Хаитија, да ноћу уопште није спавала ... а онда је донела одлуку да посети и Хавану.

Високи, харизматични, вођа револуционара заинтригирао је прелепу Аву и она је желела да га упозна.

Њен први супруг био је глумац Мики Руни, са којим је издржала нешто више од годину дана. Други брак, са вођом бенда Артијем Шоом, био је исто краткотрајан. Када је стигла на Кубу, њен трећи брак са Синатром, препун скандала који су пунили странице штампе, био је завршен већ две године, иако се пар накратко поново састао у Аустралији пролећа 1959. 

Кастро је тад био у вези са својом 19-годишњом преводитељком Маритом Лоренц, која је одлучно стала на пут жељама глумице да продуби романтични однос са Фиделом.

ИНТРИГАНТНА ТУРНЕЈА ПО СОБАМА

Фидел Кастро се ипак састао са Авом. Водио је у приватни обилазак својих соба у Хавана Хилтону. Са 25 спратова, био је највиши хотел у Латинској Америци, завршен годину дана раније као огроман симбол америчког утицаја. Уочи виђења с Авом, Кастро је преузео ВИП апартман да буде његово седиште, а након интригантне турнеје по осталим собама, добро расположени пили су пиће на његовом балкону док је он представљао своје планове за Кубу. Деловали су као да су се заљубили на први поглед.

Међутим, Марита Лоренц се није предала. Почела је да пресреће и баца поруке које је Ава слала Кастру тражећи „ново разгледање предивних соба у хотелу“, а потом ју је, пијану, пресрела у ходнику Хавана Хилтона и хтела да избаци напоље док је глумица вриштећи оптуживала да крије кубанског лидера од ње. Наравно, све је било пропраћено тучом.

МОРАЛА ДА СЕ ВРАТИ У САД

Ава је била снажнија, отргла се из руку љубоморне Марите и кад је млађана Кастрова љубавница кренула у лифт сустигла ју је и ударила јако по лицу. Настао је лом, а један припадник Кастровог обезбеђења морао је да извади пиштољ да би раздвојио побеснеле жене.

Иако се добро загрејао за Аву, па је у међувремену чак филмску звезду поставио за једну од својих помоћница, ово је за Кастра ипак било превише. Убрзо се звезда вратила у САД.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas