Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Била је једна од најлепших југословенских глумица: Одселила се и направила каријеру у ЛОНДОНУ, а ево како данас изгледа (ФОТО)

Звезда филма “Три карте за Холивуд” направила велику инострану каријеру

1662023793_vesna2.png
Фото: Принсцреен/ YоуТубе - РТС Програм за дијаспору - Званични канал
Oglas

Весна Станојевић је 80-их година прошлог века важила за једну од најлепших југословенских глумица. Мушкарци су уздисали за њом, а она је стекла велику популарност због филмова  “Последњи круг у Монци” и "Три карте за Холивуд".

Она се пре 20 година одселила у Лондон, где је наставила да се бави глумом. Запажена по улогама Хелене у филму Хелена, Светлане у филму Само Шанса, Соње у играном филму Небо у цвату, Пепси у радио-драми Гвоздена Завеса, са чувеном холивудском звездом Робертом Воном.

Весни је веома драго што је у Лондону могла да настави да се бави послом који воли, иако је то био велики изазов и суочавала се са многим препрекама. 

- То јесте била препрека. Нисам хтела да идем тамо да играм неке улоге које не бих играла овде само зато што је то велика продукција. И зато сам завршила постдипломске студије и радим као професор глуме. То ми је било креативно. Мене је занимало да одем на запад и да одрадим нешто што нисам могла да урадим овде. То је била велика жртва и наравно да је мени као глумици којој је каријера била у пуном успону био шок за систем. Човек се навикне и све нове ствари учи. Да се бори и доказује. С друге стране да сам остала овде вероватно бих се борила са другим неманима и то не би било једноставно - рекла је својеверено глумица за медије.

Фото: Принсцреен/ YоуТубе - РТС Програм за дијаспору - Званични канал

Прочитајте још: Како данас изгледа чувена "ВИРДЖИНА"? Прославила се у истоименом филму, а данас има 46 година и ради у пиротском Народном позоришту (ФОТО)

Након неког времена се вратила у србију и глумила у серијалу "Мирис дуње над Балканом".

- Никада себе нисам доживљавала као неког ко је отишао одавде. Али јесам као неког ко је отишао да се усавршава, па сам остала да радим нешто ново и то се само мало некако продужило, растегло. Али никада себе нисам видела као особу која би тамо била заувек, и долазила само једном годишње у Србију, то није моја прича. Близина Лондона је била врло згодна и омогућила ми је то, јер да сам отишла преко океана то свакако не бих могла себи да приуштим - рекла је она.

Фото: Принсцреен/ YоуТубе - РТС Програм за дијаспору - Званични канал

Њена каријера у Лондону је веома успешна. Била је испуњена и остварила је јако добре резултате.

– У Лондон сам отишла на усавршавање. Моје постдиполомске студије су трајале четири године практичног рада на глумачкој техници Етјена Декроа (Етиенне Децроуx). А онда сам позвана да радим на факултету, што је и мени самој било изненађење, и прихватила сам. Није био никакав конкурс, него ме је шеф катедре питао да ускочим као замена за професорку која је била на трудничком боловању. И тако је почело, сатница се повећавала, да бих после пар година постала одговорна за глумачки тренинг на мојој катедри. Прихватила сам само опцију да радим парт-тиме, полурадно време, како бих могла да оставим шест месеци за своје глумачке послове, што ми је омогућавало да и даље радим као уметник. Јер ни данас себе не доживљавам као академика већ особу која се страсно бави својим послом, и из те љубави према глуми и друге учи томе. Зато и предајем, а не зато што сам много паметна.

Фото: Принсцреен/ YоуТубе - РТС Програм за дијаспору - Званични канал

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas