Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Бивша рукометашица ТЕРЕН ЗАМЕНИЛА ПЕКАРОМ: Људи се изненаде кад је виде- ''Не верујем ко ме служи''

Савладала је све, рад на компјутеру, набавке, мешење, печење пецива...

1687768313_grandi_11102018_0039-Ceca-KITIC.jpg
Фото: АТА
Oglas

Светлана Цеца Китић, некадашња рукометашица, отворила је пекару на Новом Београду, у којој ради заједно са ћерком Маром, а већ након месец дана прошириле су посао понудом куваних јела.

- Кренула сам у овај посао јер ми је било досадно. Из спорта сам изашла презасићена, у рукомету сам била 45 година и паузе сам правила само кад сам рађала децу. Лопту више нисам могла да погледам. А и хтела сам да се одморим. И одмарала сам се, а корона је продужила одмор. Након спортске каријере, желела сам да радим нешто. Мој кум Радивоје Кораћ рекао ми је да отвара пекару са још двојицом сарадника и позвао ме да будем четврти партнер. Прихватила сам. Радила сам, продавала пецива и круна с главе ми није пала, јер ипак сам ја крунисана краљица. Свидело ми се. Ништа ми ту није било страно. Радило се доста, али била сам у контакту с људима, што ми је пријало јер сам одувек тимски играч. Када се та наша четворка разишла, уз помоћ другог пријатеља, Гагија, изнајмила сам простор и отворила своју пекару. Само квалитет је важан. Никада не бих давала производе од јуче. Нисам ни скупа. Бурек се свиђа муштеријама. Имам сталну клијентелу. Не планирам да се обогатим од пекаре, нити то могу.

Фото: З.Кнежевић

У почетку је радила сама, ујутру од пет до касних послеподневних сати. Савладала је све, рад на компјутеру, набавке, мешење, печење пецива...

- Сада имам и куварицу Цацу и у пекари нудимо и готова јела. Чујем људе како говоре: "Не могу да верујем да ме служи Цеца Китић". Ја не служим већ продајем пециво и кажем: "Изволите." А шта и ако служим? Била сам најбоља на терену, али никад нисам живела нити живим за прошлост. Децу сам васпитавала да се не живи од старе славе. Идем данас мислећи на сутра и не обазирем се на јуче. И уживам у свом послу.
Деца су јој велика помоћ у послу:

- Мара ми помаже у пекари, а Сашка од 18 не живи са нама већ је одлучила да буде самостална. То је био наш договор у кући. Ко жели, може да се осамостали кад напуни 18 и да живи свој живот, не на рачун маме. Мама је ту да помогне. А ако одлазиш, мораш да се снађеш. Уколико остајеш са мамом, онда правила морају да се поштују јер код маме живиш на “алл инцлусивеу”. И Никола је рано отишао од куће, док је Мара највише везана за мене. Често јој кажем: “Ајде, Маро, удај се, дај ми мало празан стан, да мама живи мало.” Она за мене каже да сам Алиса у земљи чуда, да сам ретро, да превише верујем људима и да неко, она, мора да ме чува. Када она ради у пекари после подне, а ја сутрадан ујутру, остави ми поруку: “Мама, волим те” или “Желим ти диван дан” - испричала је за Глорију.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas