Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Цитати Небојше Глоговца по којима ће остати упамћен: Ево како је говорио чувени глумац

Девет мудрих цитата којима се водио кроз живот

1704541185_1698918912_Foto-Ataimages.rs-Nebojsa-Glogovac.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Домаће глумиште може да се похвали невероватним талентима које је изнедрио и који су обележили једну светлу еру домаћих филмова. Пре шест година напустио нас је, прерано, глумац Небојша Глоговац, чија је реалност у начину глуме остала упамћена и тиме му обезбедила вечну позицију на листи славних српских уметника.

Њега памтимо из култних филмова, али нимало мање и по многим интервјуима, у којима је такође изрекао неке од најлепших цитата о људима, животу, љубави, па и времену.

Хајде да се присетимо како је то говорио Небојша Глоговац Глоги.

"Живот је као оловка, сваки дан је све краћи. Потрудите се да нешто лепо нацртате док га још има."

"Ако мрачиш, мрачно је. Ако сијаш, сјајно је. До тебе је."

"Бити, то јест мислити својом главом или не бити тј. дозволити да други мисле уместо тебе и безусловно то прихватити. Систем увек, и у Шекспирово време, и пре њега и после њега... он увек манипулише појединцима, прави притисак. Само је раније, рекао бих, то бивало закамуфлирано. Данас је потпуно огољено и опет функционише, готово непогрешиво. Невероватно."

"Душа је све оно што нас вуче ка љубави, идеалима, доброти, човекољубљу, емпатији. Људска душа је нека промисао, космичка сила у нама која нас чини ближе Богу и разликује нас од животиња и чини нас вишим бићима."

"Време је наш највећи непријатељ, нису људи. Људи су пролазни као и све остало, али време ће увек бити ту да вам одузме све. Године, младост, љубав, сећања, вољене особе, а на крају и вас. Време ником не прашта. Од времена још нико побегао није."

"Новац је постао комплетна логика људског понашања и деловања, што је страшно."

"Деловати или не деловати, бунити се, борити се за своја права, разоткривати преваре, не пристајати на систем... или обрнуто, тј. не бити."

"Не лече се ожиљци тако што их правиш другима."

"Како ја нисам идеалан, не очекујем ни савршену жену, нити то постоји. Добра је она која се уклапа у твоје предности и мане, када једно друго попуњавате и допуњавате и као планинари једно друго вучете уз уже и правите заједницу од та два крња објекта, какви смо ми људи. Свако од нас је помало крњи, понегде много јак, понегде слаб и прихватити једно друго са свим манама и врлинама може да буде близу идеалног."

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas