· · Коментари: 0

Чувени Бора Тодоровић је МРЗЕО НАДИМАК који је добио у детињству и вешто га је крио! (ФОТО/ВИДЕО)

Био је Буда, Драги "Кента", Жика, Боб, Ђенка, Пик, Лука Лабан... Био је много тога, али Бора Тодоровић имао је и надимак који никако није волео.

1629022494_Untitled.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Бора Тодоровић био је један од најдаровитијих глумаца своје генерације. Запамтиле су га генерације Југословена, а славу је стекао како на филму, тако и у позоришту.

Дечија посла

Па ипак, и поред огромне популарности и чињенице да му је живот стално био "под лупом" јавности, Бора је имао и причу из живота коју је стално покушавао да "заташка”… Тачније, реч је била о његовом надимку.

Прочитајте још: Она је ЋЕРКА наше познате певачице: Добила ју је са 19 година и сви мисле да су сестре! (ФОТО)

Kако је једном приликом открио није волео тај надимак, али никао није могао да побегне од њега.

– Ујео ме комарац и на челу ми се појавила чворуга. А како ми прашина, у коју сам стално упадао, играјући кликере и крајцарице, није пријала, та чворуга никако да нестане. Деца ме прозваше најпре Чворуга, па онда од милоште, мало нежније Чвока – испричао је славни глумац деценијама касније.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by • Filmirano (@filmirano)

Никако није волео овај надимак, али он ће га пратити до краја живота.

Пратио га је и у војсци

– Бора Чвока, то име као да се залепило за мене. Где год бих дошао – надимак се за мном појављивао, а хтео сам да га заборавим: у војсци, у Хрватском народном казалишту… Али, увек дође неко ко ме зна по надимку, каже пред непознатима: ‘Здраво, Чвоко… Ту си, Чвоко… – причао је Бора додавши да му се чинило да је тај надимак већ постао неодвојиви део његове личности.

Па ипак, испоставило се да је без разлога бринуо… Једном када је постао звезда, надимак је пао у заборав и за њега су до краја знали само најближи глумчеви пријатељи.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ   

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.