Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЧУВЕНИ МИНИМАКС питао је 1981. шта је ИМИЏ: Одговори су АПСОЛУТНИ ХИТ (ВИДЕО)

У емисији "Недељно поподне" чувени водитељ Милован Илић Минимакс спровео је анкету са питањем: "Да ли знате шта значи реч имиџ?". Одговори би данас били дијаметрално супротни, у то време утицаја енгелског језика на наш језик био је далеко мањи него сада.

1699276420_0898.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

 Да ове 2023. спроведете исту анкету, многи би знали одгвоор на ово питање, али тада...

Многи људи нису знали значење речи имиџ, неки су сматрали да се ради о имену односно презимену, једна жена је Миловану Илићу Минимаксу рекла да је то "позајмила комшиници".

Снимак објављен на Инстаграм страници аудиовизуелниархив.рст, изазвао је доста коментара: "Имала сам али сам позајмила комшиници! Најјача изјава", " Реч "имиџ “ се тек тада појавила на нашим просторима и сасвим је нормално да већина није ни чула баш као што данашње старије генерације већином не би знале неки актуелно модеран израз", "Овај господин са брадом, вероватно може деда да ми буде сада по годинама, али могу да замислим у оно време који је то шмекер био".

Неки истичу и да су људи били веома уљудни и пристојни, а скрећу пажњу и на незабораван хумор Минимакса.

Далеко више људи сада зна шта је имиџ, реч енгелског порекла која представља: изглед, па и углед, репутацију, представу коју је једна јавна личност "изградила" о себи, а која се доста базира на физичком изледу. Имиџ се односи и на остала занимања, ван јавне сцене.

Снимак је доказ колико је у међевремену енгелски језик утицао на наш језик, а тај утицај је глобални, па су бројни језици помешани са енгелским изразима.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas