Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли ће Марија Шерифовић моћи да КРСТИ дете? Погледајте који СТАВ има ЦРКВА када је реч о деци сурогат-мајки

Уколико певачица пожели да крсти сина Мариа, ево који одговор ће добити из цркве

1703857440_84077_marija2_f.jpg
Фото: АТА имагес/Профимедиа
Oglas

“Марија Шерифовић, уз помоћ сурогат-мајке, добила сина Мариа”, одјекнуло је на самом крају 2023. године.

Вест је обрадовала бројне пријатеље и фанове музичке звезде, а у духу празничне чаролије, све оне који воде битку за потомство охрабрила и уверила да нада увек постоји.

Певачица никада није крила да јој је највећа жеља да добије дете, али је на њено остварење чекала годинама. Коначно, почетком децембра, на свет је стигао Марио Шерифовић.

- Љубав је дошла. Небо је осветлила најлепша звезда мог живота. Родио се Марио. Нека те, сине, живот води стазама својим најлепшим, а ја те својом љубављу чувам од туге и од људи - написала је Марија Шерифовић на Инстаграму уз фотографију уснулог анђела.

Мајчинство Марије Шерифовић многе је подстакло да и сами почну да размишљају о сурогат-мајчинству, које у Србији још није пракса, а многи су се питали, ако певачица одлучи да крсти сина, да ли ће то моћи у нашој земљи.

Наиме, католичка и православна учења деле став да укључивање сурогат-мајке крши сакрамент брака и умањује лични карактер брачних односа како наводе домаћи медији.

- Православна црква верује да људско биће није прост скуп ћелија, кости и органа, нити да је човек дефинисан искључиво биолошким факторима.

"Човек је створен по лику Божјем..." наводи се у документу "Мисија православне цркве у савременом свету", који су потписали поглавари и великодостојници десет православних цркава, међу њима и СПЦ.

Ипак, што се тиче самог крштења детета рођеног уз помоћ сурогат-мајке Српска православна црква нема званичан став.

Пре неколико година, Синод Руске православне цркве објавио је званичан документ који дефинише став према крштењу деце рођене посредством сурогат-мајки. У саопштењу стоји да ће руска црква крстити децу коју су родиле сурогат-мајке тек када се родитељи покају у цркви. Друга могућност да се крсте је када дете постане пунолетно или достигне старосно доба у коме може самостално да одлучи да жели да прими хришћанску веру.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas