· · Коментари: 0

Да ли ће принц Џорџ присуствовати САХРАНИ краљице? Његов долазак би имао снажну симболику

Кејт Мидлтон и принц Вилијам се размишљају да ли да поведу најстаријег сина на сахрану

1663508225_Foto-Profimedia.jpg
Фото: Профимедиа

Виши саветници у Палати затражили су од принца и принцезе од Велса да размотре могућност да принцу Џорџу дозволе да присуствује сахрани краљице Елизабете ИИ у понедејак 19. септембра, због моћне поруке која би се послала тиме.

Са непуних девет година Џорџ је након смрти краљице други у реду за трон. Имајући то на уму, сарадници су сугерисали да би било добро да јавност види младог принца – који је од миља звао краљицу „Ган-Ган“ – и који је будућност монархије, пише "Дејли мејл". 

Један извор је рекао: „Саветници желе да принц Џорџ у неком својству буде на сахрани, макар само да би уверио нацију у ред наследства". Други извор из палате је додао: „Тренутно се о томе расправља. Још није донета било каква одлука". 

Прочитајте још: Након смрти КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ, први пут се огласила КАМИЛА и открила шта ће заувек памтити код ње

Деца принца и принцезе од Велса тек треба да се појаве у јавности након краљичине смрти. Дан пре тужног догађаја објављене су фотографије о њиховом поласку у нову школу. 

Двоје других праунука покојне краљице, Миа и Лена Тиндал, били су у петак на бдењу у Вестминстер холу, у галерији са родитељима Заром и Мајком Тиндалом док је њихова бака, принцеза Ана, обављала своју дужност, која је раније била резервисана само за мушке чланове породице.

Било је претпоставки да ће Меган Маркл и принц Хари повести на сахрану краљице децу Арчија Харисона и Лилибет Дајану. Али јавност се подсећа на речи које су Вилијам и његов млађи брат поделили са јавности, коментаришући учешће на последњем испраћају мајке Дајане, 1997. у Лондону.

Фото: Профимедиа

Вилијам је раније рекао да је то „једна од најтежих ствари коју је икада урадио“, док је Хари рекао: „Мислим да од било ког детета не треба тражити да то уради, ни под којим околностима“.

Елизабета ИИ биће сахрањена 19. септембра у Виндзору, 11 дана након што је преминула у замку у Балморалу у Шкотској. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.