Oglas
· · Komentari: 0

Da li će princ Džordž prisustvovati SAHRANI kraljice? NJegov dolazak bi imao snažnu simboliku

Kejt Midlton i princ Vilijam se razmišljaju da li da povedu najstarijeg sina na sahranu

1663508225_Foto-Profimedia.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Viši savetnici u Palati zatražili su od princa i princeze od Velsa da razmotre mogućnost da princu Džordžu dozvole da prisustvuje sahrani kraljice Elizabete II u ponedejak 19. septembra, zbog moćne poruke koja bi se poslala time.

Sa nepunih devet godina Džordž je nakon smrti kraljice drugi u redu za tron. Imajući to na umu, saradnici su sugerisali da bi bilo dobro da javnost vidi mladog princa – koji je od milja zvao kraljicu „Gan-Gan“ – i koji je budućnost monarhije, piše "Dejli mejl". 

Jedan izvor je rekao: „Savetnici žele da princ Džordž u nekom svojstvu bude na sahrani, makar samo da bi uverio naciju u red nasledstva". Drugi izvor iz palate je dodao: „Trenutno se o tome raspravlja. Još nije doneta bilo kakva odluka". 

Pročitajte još: Nakon smrti KRALJICE ELIZABETE, prvi put se oglasila KAMILA i otkrila šta će zauvek pamtiti kod nje

Deca princa i princeze od Velsa tek treba da se pojave u javnosti nakon kraljičine smrti. Dan pre tužnog događaja objavljene su fotografije o njihovom polasku u novu školu. 

Dvoje drugih praunuka pokojne kraljice, Mia i Lena Tindal, bili su u petak na bdenju u Vestminster holu, u galeriji sa roditeljima Zarom i Majkom Tindalom dok je njihova baka, princeza Ana, obavljala svoju dužnost, koja je ranije bila rezervisana samo za muške članove porodice.

Bilo je pretpostavki da će Megan Markl i princ Hari povesti na sahranu kraljice decu Arčija Harisona i Lilibet Dajanu. Ali javnost se podseća na reči koje su Vilijam i njegov mlađi brat podelili sa javnosti, komentarišući učešće na poslednjem ispraćaju majke Dajane, 1997. u Londonu.

Foto: Profimedia

Vilijam je ranije rekao da je to „jedna od najtežih stvari koju je ikada uradio“, dok je Hari rekao: „Mislim da od bilo kog deteta ne treba tražiti da to uradi, ni pod kojim okolnostima“.

Elizabeta II biće sahranjena 19. septembra u Vindzoru, 11 dana nakon što je preminula u zamku u Balmoralu u Škotskoj. 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas