Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДА ЛИ ИЗА СВАКОГ УСПЕШНОГ МУШКАРЦА СТОЈИ ЈАКА ЖЕНА? ''Биће храбро од мене што ово кажем, али покушавала сам да се такмичим са њим''

Ево чега су све морале да се одрекну Ђоковићева и Јокићева супруга- ево како ствари стоје

1686831894_Collage-Maker-15-Jun-2023-02-10-PM-6319-ZENE-SPORTISTA.jpg
Пхото: Профимедиа/ Инстаграм принтсцреен српскаинфоцом
Oglas

"Жена је камен спотицања за каријеру једног човека", рече Лав Николајевич Толстој. Његова тврдња сушта је супротност оној "Иза сваког успешног мушкарца, стоји јака жена!". Постоји мноштво доказа да је ова друга тврдња тачна, и да је за успех мушкарца у великој мери заслужна жена.

Многе жене често запоставе себе и своје каријере како би се фокусирале на супруга, и како би му биле неизмерна подршка у свему, једном речју, жена представља замајац. Успешни мушкарци у већини случајева и сами признају да не би били то што јесу, да им није било породице и жене која је и у добру и у злу била уз њега.

Ако узмемо у обзир наше најбоље и најуспешније спортисте, Новака Ђоковића и Николу Јокића, не можемо, а да се не осврнемо на њихове лепше половине. Многи се питају шта то њих две имају, што можда друге жене немају, и да ли је само љубав довољна да истрају на дугом и тешком путу.

Када губе и када имају лоше дане, увек видимо њихове жене које лију сузе уместо њих, и које им увек пруже загрљај који носи снажну поруку "Ја сам уз тебе, верујем у тебе!". Када су на врхунцу славе и успеха, оне су такође ту. Радују се више од њих самих.

Наталија Јокић одушевила је цео свет начином на који је бодрила свог супруга Николу Јокића. Наталија није крила задовољство и срећу док је са трибина бодрила свог супруга, а оно што је показала тамо, чини се да ниједна друга жена није. Многи коментаришу њену срчаност и начин на који је без устезања пружала Николи подршку, док њену срчаност преписују српском темпераменту.

Камера је њене емоције забележила у неколико наврата, а то је било и када је заплакала, али и када је имала победнички врисак у завршници, када је било јасно да је Денвер шампион. Врисак који је када гледате камеру могао да се чује до Сомбора, одакле су и она и Јокић започели љубав још из школских дана.

Наиме, у једном моменту се прича о томе како је Никола изгубио вољу за кошарком јер је управо у том моменту његова девојка, Наталија отишла на студије у Америку. Међутим, она је остала уз њега, а он је данас постао спортиста о којем цео свет бруји.

Такође, најбољи тенисер света, Новак Ђоковић често истиче важност супруге Јелене у његовом животу, као и да му је највећа подршка. Од тренутка њиховог познанства, прошла је трновит пут на којем би многе жене одустале, али она није. Напорно је радила како би скупила паре за авионске карте, како би отпутовала код свог партнера.

- На први поглед ме је освојила осмехом. Наравно, изглед увек први долази до изражаја, али за љубав је потребно много више. Јелена је била искрена од првог тренутка, и хвала Богу што смо се срели пре него што сам постигао велике успехе јер знам да је она са мном због мене, због Новака, због клинца ког је упознала када је имао 17 година. Она ми је највећа подршка, способна је, амбициозна и јака. Код ње највише волим искреност, то је оно што нас чини срећним - рекао је Ноле једном приликом.

Јелена Ђоковић веома је образована и талентована, међутим, њен успех увек је био у сенци Нолетовог успеха, једном приликом и сама је признала да се борила са осећајем ниже вредности, које јој је наметнуто.

- Биће храбро од мене што ово кажем пред милионима, али покушавала сам да се такмичим с Нолетом. Мислила сам да не добијам довољно признања које заслужујем, а да се мој рад не види јер се све одвија у позадини. Све што сам радила било је невидљиво. Жене немају простора да проговоре, да се покажу и постоји стереотип о женама спортиста, како треба да изгледају и да се понашају. Некада ме је болело што сам препозната само као његова жена, сад то носим с поносом - рекла је Јелена Ђоковић за магазин "Стори" и додала:

- Сву снагу сам уложила у одгањање њих двоје. Посвећена сам малишанима и дајем им се у потпуности. И Ноле ми је као дете, тражи много пажње. Имам пуне руке посла, мислим да ми више не треба. Разумем Новака, пропустио је много у одрастању деце и претпостављам да ће хтети још једно кад заврши каријеру. Нећу рећи 'не', ако нам то живот донесе, али рећи ћу да би мој избор био 'не' - рекла је Јелена, која је додала да је дуго била усмерена на Новака и његове потребе, па је била фрустрирана јер њене потребе нису долазиле на ред.

- Била сам анксиозна, то ме је уништило, моју слику о себи. Мислила сам да сам супержена, да могу да одговорим на све потребе свог мужа и деце, а онда сам морала да се суочим са страховима. И срећа је што се то догодило, јер сам се пробудила и схватила да морам да се посветим себи - додала је за "Сторy".

У нашем друштву, влада уврежен став да је најлакше бити жена успешном и богатом мушкарцу. Међутим, то је далеко од истине. Јер, није лако бити мајка и супруга успешном мушкарцу који је посвећен каријери, и који нема толико времена да се посвети породици.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas