Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Док се враћала са сахране једне сестре, друга јој је погинула пред очима: Потресна прича најнесрећније наше певачице

Њена судбина никога не оставља равнодушним

1660385151_jadranka.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Јадранке Стојаковић се сећамо по песмама "Све смо могли ми"; "Што те нема";"Има нека тајна веза", али и по тешкој судбини која ју је задесила.

Прочитајте још: Отпевао је један од највећих хитова, а потом се повукао из јавности: Вратио се у великом стилу и данас изгледа ОВАКО (ВИДЕО/ФОТО)

Сама певачица је у једном интервјуу овако причала о свом животу:

"Живот ми је био тежак још од детињства. До пете године живела сам са мајком, која се селила из места у место, па сам прешла код бабе, а онда су бригу о мени преузели ујак и његова жена. И они су се селили по целој Немачкој, Норвешкој и Шпанији…", испричала је једном приликом Јадранка, која је своју музичку каријеру, због честих селидби, започела управо ван граница наше земље.

Јадранка је прве наступе имала у америчким џез клубовима у Немачкој, а таленат и музички успех у једном тренутку одвели су је чак до Јапана. Међутим, њену успешну каријеру прекинуо је рат на нашим просторима. Како је говорила, није могла да ужива у успеху, будући да је непрестано размишљала о томе како су њени ближњи и да ли су уопште живи.

Трагедија

Док је боравила у Јапану, у ком је провела читаве 23 године, током ратних деведесетих, узет јој је стан у Сарајеву који је био у њеном власништву, а одмах након овог немилог догађаја задесила ју је породична трагедија, када јој је преминула сестра. Јадранка је тада допутовала из Јапана како би испратила сестру на вечни починак, не слутећи да ће доживети још један велики животни ударац.

Наиме, када се упутила на сахрану своје сестре, на путу до гробља пред очима јој се одвила незамислива трагедија – у аутомобилу испред њеног у саобраћајној несрећи погинула јој је и друга сестра.

Сломљена због језивих догађаја које јој је судбина приредила, певачица је смогла снаге и наставила са својим животом, све док зла коб поново није покуцала на њена врата. Наиме, певачица је 2010. године приликом изласка на бину пала и доживела повреду која јој је потпуно променила живот. Наиме, здравствено стање јој се нагло погоршавало, након чега јој је установљена болест моторног неурона или Амиотрофична латерална склероза, због које је постала потпуно непокретна.

"Ноге су ми постепено отказивале док нисам постала потпуно непокретна," испричала је она једном приликом за домаће медије.

Сваког дана је губила све више снаге, а како није успела да поврати изгубљени стан у Сарајеву, живот је наставила у Бањалуци, где је провела последње дане свог живота, пише Аваз.

Ведар дух упркос свим животним недаћама задржала је до самог краја, а у једном од последњих интервјуа које је дала пред смрт, говорила је о срећи и позитивним мислима које су јој давале снагу да се бори.

"Интересантно је то када се у животу човек запита шта је то срећа и колико свесно утичемо на своје позитивне мисли, на своја добра дела. Ако мене данас питате шта бих желела, то би се односило на све. Волела бих да људи размисле о себи и о свом животу," рекла је она у једном од својих последњих интервјуа за Дневни аваз, а том приликом признала је да су је многи заборавили.

"Не могу се сетити ко ми је долазио у последње време. Нема више мене. То је то, немам ни гласа. Не могу више, болест ми је узела све. Не могу више да свирам, али често сањам музику. Живим цео живот с њом и као да имам концерте док спавам. Још могу да је осетим, још могу да је чујем," – рекла је тада Јадранка за поменути медиј.

Јадранка Стојаковић преминула је 3. маја 2016. године у 66. години у старачком дому у Бањалуци.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas