· · Коментари: 0

"Доживео сам инфаркт у колима за воланом. Са мном су била деца и супруга": Певач искрено о здравственом проблему за кпји није ни знао (ФОТО)

Певач Немања Николић дели своје искуство

1680157308_Untitled.jpg
Фото: Јутјуб/принтскрин/ РТС

Певач Немања Николић у тридесетим годинама је доживео инфаркт и једва сачувао живу главу због здравственог проблема.

Немања је испричао да у младости није бринуо о свом здрављу, што му се умало није обило о главу. Он је отворено говорио о болу који је осетио тада, те истиче да то никада неће заборавити.

- Као млад сам почео да се бавим музиком и да водим боемски живот. Када су други спавали, ја сам радио, нисам јео на време. Било је и алкохола, и цигарета. Једноставно, дошло је од презасићења организма. Пре тога нисам осетио никакве здравствене проблеме - започиње Немања своју причу.

Певач је такође нагласио да млади углавном не обраћају пажњу када их нешто заболи и обично помисле да то није ништа, а о лекару ни не помишљају.

- Само захваљујући срећи сам добро прошао. Иако сам сада добро, никада нећу заборавити тај дан. Доживео сам инфаркт у колима за воланом. Са мном су била деца и супруга. Био је јанура, кренули смо у играоницу на дечији рођендан. На 200 метара од играонице осетио сам неописив бол у леђима, као да ми је неко зарио нож у леђа. Тај бол је трајало око 15 секунди - објашњава певач.

Каже да је успео да их довезе и тада је само испао из ауто. Био је мокар, као да га је неко полио водом. Није био свестан шта се дешава. У року од 5 минута био је у болници.

- Све се дешава у неколико минута. У том тренутку сам имао пртисак 230 са 168. Одмах су ми дали лек под језик, а на ЕКГ-у се видело да сам имао инфаркт. Није било никакве интервенције. Лекари су ми рекли да сам млад и да имам здраво спортско срце, па је то тако. На њему ми је остао ожиљак од неколико милиметара. Добио сам лекове које морам да пијем цео живот, од њих нисам могао да функционишем. Успављивали су ме и успоравали. Чак је моја супруга писала на њима дечија имена, како бих пио - говори са уздахом Немања.

Од тада се доста променио, а природа и пецање су му уточиште и спас. Труди се да стрес сведе на минимум. А од тог тренутка, ретко када седа за волан, јер се никако не осећа пријатно.

- Сада се највише трудим да будем психички добро, јер мислим да свака болест, једним делом, иде из главе. Риболов ми је много помогао. Слушаш птице, детлића, будиш се у природи. Прелепо. Човек мора да научи да слуша тишину, а ја сам то научио. Тишина је лек - закључује Немања у емисији "РТС Ординација".

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.