· · Коментари: 0
НОВА СЕРИЈА

Емоција коју једино он може да изнесе: Милан Марић у новој серији тумачиће ЛИК славног колеге

Милан Марић поново ће се наћи у великој улози

1642577478_maric.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/ТВ Прва

На пролеће почиње снимање серије "Пад", настале по књизи "Година прође, дан никад" Жарка Лаушевића, а славног драмског уметника играће Милан Марић.

Прочитајте још: Џим Кери честитао себи 60. рођендан у ПРЕСМЕШНОМ видеу: Глумац се два пута женио, а ево како изгледа његова ЋЕРКА (ФОТО/ВИДЕО)

У опцији за главну улогу је, како су писали поједини медији, било неколико глумца, а најозбиљнији конкурент Марићу за ролу Лауша био је Милош Биковић. Серија ће имати осам епизода, сценарио потписују Бојан Вулетић и Петар Михајловић (радио "Јужни ветар" оп. аут.), а режију Вулетић, који је већ радио "Породицу", која говори о хапшењу Слободана Милошевића. Премијерно ће бити приказана на Суперстар каналу.

 "Година прође, дан никад"

- Нова серија у продукцији "Фајерфлаја" под називом "Пад" настаје по мотивима књиге Жарка Лаушевића "Година прође, дан никад". Мотиви из његове књиге послужиће да опишемо једно време, почетак рата у бившој Југославији, сиромаштво и изолацију кроз трагичну судбину најпознатијег југословенског глумца. Сценарио није само преписана књига већ су сценаристи слободно интерпретирали одређене делове, обогаћујући га ликовима и догађајима који не постоје у самој аутобиографији - каже Вулетић за "Курир".

Млади редитељ је већ с Марићем сарађивао на серији "Породица", где је глумац играо Чедомира Јовановића, а сада појашњава како је дошло до нове сарадње.

- Улогу познатог југословенског глумца који се налази на врхунцу каријере, али који сплетом трагичних околности убија два младића и рањава трећег играће наш тренутно најбољи глумац млађе генерације Милан Марић. Он је био логичан избор не само због фантастичне сарадње на серији "Породица" већ и због снажне емотивне слојевитости, коју само он може да подари овако комплексном лику - објашњава Вулетић и наглашава:

- Серија ће бити снажна посвета глуми и глумцима на овом нашем поднебљу, али ће се такође бавити темама карактеристичним за трагично време деведесетих година у бившој Југославији: Како једно трагично време утиче на судбину обичних људи? Како стваралачка, уметничка енергија може постати деструктивна и рушилачка? Шта је то што нас тера у деструкцију? То су само неке од веома комплексних и изазовних тема којима ћемо се бавити у новој серији "Пад".

Прочитајте још: Ево шта је Цеца Ражнатовић успела за само један дан да уради, док други не могу ни за месец дана

Глумац Жарко Лаушевић пре десет година написао је књигу "Година прође, дан никад", у којој је описао шта се све дешавало кобне ноћи 31. јула 1993. године, када је усмртио двојицу момака, а једног ранио. У јавности се од тада много пута спекулисало како ће се по овој књизи направити филм и серија, међутим, тек сада је дошао тај тренутак.

БОНУС ВИДЕО:
 


 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.