Oglas
· · Komentari: 0
NOVA SERIJA

Emocija koju jedino on može da iznese: Milan Marić u novoj seriji tumačiće LIK slavnog kolege

Milan Marić ponovo će se naći u velikoj ulozi

1642577478_maric.jpg
Foto: Youtube printscreen/TV Prva
Oglas

Na proleće počinje snimanje serije "Pad", nastale po knjizi "Godina prođe, dan nikad" Žarka Lauševića, a slavnog dramskog umetnika igraće Milan Marić.

Pročitajte još: Džim Keri čestitao sebi 60. rođendan u PRESMEŠNOM videu: Glumac se dva puta ženio, a evo kako izgleda njegova ĆERKA (FOTO/VIDEO)

U opciji za glavnu ulogu je, kako su pisali pojedini mediji, bilo nekoliko glumca, a najozbiljniji konkurent Mariću za rolu Lauša bio je Miloš Biković. Serija će imati osam epizoda, scenario potpisuju Bojan Vuletić i Petar Mihajlović (radio "Južni vetar" op. aut.), a režiju Vuletić, koji je već radio "Porodicu", koja govori o hapšenju Slobodana Miloševića. Premijerno će biti prikazana na Superstar kanalu.

 "Godina prođe, dan nikad"

- Nova serija u produkciji "Fajerflaja" pod nazivom "Pad" nastaje po motivima knjige Žarka Lauševića "Godina prođe, dan nikad". Motivi iz njegove knjige poslužiće da opišemo jedno vreme, početak rata u bivšoj Jugoslaviji, siromaštvo i izolaciju kroz tragičnu sudbinu najpoznatijeg jugoslovenskog glumca. Scenario nije samo prepisana knjiga već su scenaristi slobodno interpretirali određene delove, obogaćujući ga likovima i događajima koji ne postoje u samoj autobiografiji - kaže Vuletić za "Kurir".

Mladi reditelj je već s Marićem sarađivao na seriji "Porodica", gde je glumac igrao Čedomira Jovanovića, a sada pojašnjava kako je došlo do nove saradnje.

- Ulogu poznatog jugoslovenskog glumca koji se nalazi na vrhuncu karijere, ali koji spletom tragičnih okolnosti ubija dva mladića i ranjava trećeg igraće naš trenutno najbolji glumac mlađe generacije Milan Marić. On je bio logičan izbor ne samo zbog fantastične saradnje na seriji "Porodica" već i zbog snažne emotivne slojevitosti, koju samo on može da podari ovako kompleksnom liku - objašnjava Vuletić i naglašava:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milan Maric (@eugensmesni)

- Serija će biti snažna posveta glumi i glumcima na ovom našem podneblju, ali će se takođe baviti temama karakterističnim za tragično vreme devedesetih godina u bivšoj Jugoslaviji: Kako jedno tragično vreme utiče na sudbinu običnih ljudi? Kako stvaralačka, umetnička energija može postati destruktivna i rušilačka? Šta je to što nas tera u destrukciju? To su samo neke od veoma kompleksnih i izazovnih tema kojima ćemo se baviti u novoj seriji "Pad".

Pročitajte još: Evo šta je Ceca Ražnatović uspela za samo jedan dan da uradi, dok drugi ne mogu ni za mesec dana

Glumac Žarko Laušević pre deset godina napisao je knjigu "Godina prođe, dan nikad", u kojoj je opisao šta se sve dešavalo kobne noći 31. jula 1993. godine, kada je usmrtio dvojicu momaka, a jednog ranio. U javnosti se od tada mnogo puta spekulisalo kako će se po ovoj knjizi napraviti film i serija, međutim, tek sada je došao taj trenutak.

BONUS VIDEO:
 


 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas