· · Коментари: 0

Ево коме је краљица Елизабета оставила КУЧИЋЕ у аманет: Она их је обожавала, а наследиће их људи од ПОВЕРЕЊА

Познато је да су њени кучићи ималипосебан третман, па је због тога јако битно коме је краљица одлучила да их остави

1662990858_profimedia-0558047237.jpg
Фото: Профимедиа

Након смрти британске краљице Елизабете Друге, која ће бити сахрањена 19. септембра, многи се питају ко ће наследити њене псе. Краљица је обожавала расу велшки корги пемброк, и током владавине их је имала више од 30!

Краљичини пси су, наравно, живели на високој нози у палати. Имали су своје собе са посебним, уздигнутим креветићима, као и личног кувара који им је пажљиво припремао сваки оброк. Пси су се гостили говедином, пилетином, џигерицом, а од поврћа су јели купус и пиринач. Понекад, када би имала времена, краљица им је лично спремала храну.

Њен супруг принц Филип наводно је "трпео" псе због ње али није могао да поднесе њихово константно кевтање. А имали су и проблема са понашањем, пишу британски медији, и нису се увек добро слагали ни међусобно, ни са члановима краљевске породице. Крајем осамдесетих, позван је стручњак за понашање паса како би их мало васпитао, јер су имали обичај да се залете и грицну неког од чланова краљевске породице, или послугу. Изгледа да није уродило плодом, јер је 1992. краљица завршила у болници пошто је покушала да раздвоји завађене љубимце. Изуједали су је по левој руци и морали су да јој ставе три копче. 

Први пас корги којег је краљица добила била је женка по имену Сузан, и била је поклон за 18. рођендан од њеног оца, краља Чарлса. Сузан је започела "династију" коргија у палати и изнедрила десет генерација ових симпатичних куца.

Прочитајте још: Принц Хари емотивним речима опростио се од баке, краљице Елизабете: Присетио се тренутака када је први пут срела његову децу

Краљица је целог живота волела и држала псе, али је последњих година одбијала да дода нове штенце својој колекцији. Говорила је да не жели да након њене смрти они падну на терет људима око ње. Ипак је направила изузетак, и 2021. године од сина, проблематичног принца Ендрјуа, добила још два пса.

Први је био Мик, корги који је име добио по језеру Мик на имању Балморал, где је краљица преминула прошле недеље. Други, Фергус, био је мешанац коргија и јазавичара, али је преминуо после само пет месеци и краљица је то наводно тешко поднела. Потом је добила коргија Сенди за 95. рођендан, такође од принца Ендрјуа, и потврђено је да ће он водити рачуна о Сенди и Мику након краљичине смрти. Остали пси ће наводно бити раздељени члановима послуге, или породице уколико се неко одлучи да има довољно времена да води рачуна о њима.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.