· · Коментари: 0

Хари Варешановић открио када би се преселио у Београд: "Дом је тамо где је орман са стварима"

Популарни певач Хари Варешановић, гостујући у једној емисији, причао је о детаљима из живота, али се дотакао пресељења у Београд

1667116625_hari-varesanovic.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/К1

Хари Мата Хари на сцени је званично од 1986. године, продао је више од пет милиона албума, а његове песме су међу најпознатијим баладама у бившој Југославији.

Прочитајте још: Први јавни наступ је имала са 11 година, такмичила се чак ЧЕТИРИ ПУТА, а данас је једна од популарнијих ЗВЕЗДА ГРАНДА: Да ли препознајте певачицу са слике? (ФОТО)

- У Београду ми је као код куће. Мало, мало, па дођем због пријатеља, због певања. Никада се није десило да живим у Београду. Рођен сам у Сарајеву и имам снажну везу са родном грудом. Могу бити годинама у Загребу, Београду, Њујорку, али у Сарајеву живим. Ту ми је орман са стварима, мајка, сестра, жена, деца, унучад. Једноставно, то су необјашњиве ствари. 

Осврнуо се и на концертни спектакл “Индекси и пријатељи” поводом 60 година групе

- Био је то један диван концерт. То је једна серија концерата бивших Индекса који још живе свуда по свету. Пошто Даворин није жив, разни певачи певају на концертима. Свака песма има своју драж, као што је радио Павароти у своје доба – прича Хари.

Босанска поп звезда је најавио свој солистички концерт у мтс Дворани где ће наступити 16. децембра.
Мада до свирке има више од месец и по дана, наступ је готово распродат.


- Први пут ћу да певам у МТС дворани. Није проблем, јер је тек реновирана. Дом синдиката је било прво место мог певања пре око 30 година. Војкан Борисављевић је имао неки свој концерт тада у Дому синдиката. Певачи су певали разне песме уз симфонијски оркестар. Био сам позван и имао сам част тада да будем у Дому синдиката. Хари Мата Хари солистички концерти, а било их је преко 30, углавном су били у Сава центру, један на Ушћу, један на Земунском кеју... Од свих тих концерата никада солистички концерт није био у Дому синдиката.
Његове бројне хитове и дан данас певуше све генерације.

 

- Што се певања тиче волим да залазим и у неке друге стилове. Волим севдах, волим да певам песме уз које сам одрастао, а нису моје. Такође, и песме које сам певао, а нису биле моје песме. Присетио сам се своје давне жеље да некада то својој садашњој публици презентујем оно што сам ја волео. Нисам пречесто ни у једном граду, а мора да се пева свуда. Публика ми је од дедица до деце. Очигледно се моје песме преносе, слушају и интригирају нове генерације. То је класика као црно одело. Јесте, то је знак великог успеха – каже Хари у емисији “Викенд на К1”.

На питање да ли би се преселио у Београд Хари је дао занимљив одговор.

- Једино ако концерти буду сваки дан у Београду, онда се морам преселити. Све градове волим, специјално Београд и увек ми буде лепо.

Како каже певач популарна песма “Лејла” је настала у студију Жељка Јоксимовића уз велике муке.

- Настала је на једвите јаде. Скоро месец дана смо долазили у студио док је нисмо саставили. “Лејла” је била као неке пузле од милион малих комадића. Делови су били тешко препознатљиви. Нисам знао шта ће испасти од те песме. Било је миц по миц. Трајало је од јануара до средине фебруара – испричао је Хари Варешановић у емисији “Викенд на К1”.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.