Oglas
· · Komentari: 0

Hari Varešanović otkrio kada bi se preselio u Beograd: "Dom je tamo gde je orman sa stvarima"

Popularni pevač Hari Varešanović, gostujući u jednoj emisiji, pričao je o detaljima iz života, ali se dotakao preseljenja u Beograd

1667116625_hari-varesanovic.jpg
Foto: Youtube printscreen/K1
Oglas

Hari Mata Hari na sceni je zvanično od 1986. godine, prodao je više od pet miliona albuma, a njegove pesme su među najpoznatijim baladama u bivšoj Jugoslaviji.

Pročitajte još: Prvi javni nastup je imala sa 11 godina, takmičila se čak ČETIRI PUTA, a danas je jedna od popularnijih ZVEZDA GRANDA: Da li prepoznajte pevačicu sa slike? (FOTO)

- U Beogradu mi je kao kod kuće. Malo, malo, pa dođem zbog prijatelja, zbog pevanja. Nikada se nije desilo da živim u Beogradu. Rođen sam u Sarajevu i imam snažnu vezu sa rodnom grudom. Mogu biti godinama u Zagrebu, Beogradu, NJujorku, ali u Sarajevu živim. Tu mi je orman sa stvarima, majka, sestra, žena, deca, unučad. Jednostavno, to su neobjašnjive stvari. 

Osvrnuo se i na koncertni spektakl “Indeksi i prijatelji” povodom 60 godina grupe

- Bio je to jedan divan koncert. To je jedna serija koncerata bivših Indeksa koji još žive svuda po svetu. Pošto Davorin nije živ, razni pevači pevaju na koncertima. Svaka pesma ima svoju draž, kao što je radio Pavaroti u svoje doba – priča Hari.

Bosanska pop zvezda je najavio svoj solistički koncert u mts Dvorani gde će nastupiti 16. decembra.
Mada do svirke ima više od mesec i po dana, nastup je gotovo rasprodat.


- Prvi put ću da pevam u MTS dvorani. Nije problem, jer je tek renovirana. Dom sindikata je bilo prvo mesto mog pevanja pre oko 30 godina. Vojkan Borisavljević je imao neki svoj koncert tada u Domu sindikata. Pevači su pevali razne pesme uz simfonijski orkestar. Bio sam pozvan i imao sam čast tada da budem u Domu sindikata. Hari Mata Hari solistički koncerti, a bilo ih je preko 30, uglavnom su bili u Sava centru, jedan na Ušću, jedan na Zemunskom keju... Od svih tih koncerata nikada solistički koncert nije bio u Domu sindikata.
NJegove brojne hitove i dan danas pevuše sve generacije.

 

- Što se pevanja tiče volim da zalazim i u neke druge stilove. Volim sevdah, volim da pevam pesme uz koje sam odrastao, a nisu moje. Takođe, i pesme koje sam pevao, a nisu bile moje pesme. Prisetio sam se svoje davne želje da nekada to svojoj sadašnjoj publici prezentujem ono što sam ja voleo. Nisam prečesto ni u jednom gradu, a mora da se peva svuda. Publika mi je od dedica do dece. Očigledno se moje pesme prenose, slušaju i intrigiraju nove generacije. To je klasika kao crno odelo. Jeste, to je znak velikog uspeha – kaže Hari u emisiji “Vikend na K1”.

Na pitanje da li bi se preselio u Beograd Hari je dao zanimljiv odgovor.

- Jedino ako koncerti budu svaki dan u Beogradu, onda se moram preseliti. Sve gradove volim, specijalno Beograd i uvek mi bude lepo.

Kako kaže pevač popularna pesma “Lejla” je nastala u studiju Željka Joksimovića uz velike muke.

- Nastala je na jedvite jade. Skoro mesec dana smo dolazili u studio dok je nismo sastavili. “Lejla” je bila kao neke puzle od milion malih komadića. Delovi su bili teško prepoznatljivi. Nisam znao šta će ispasti od te pesme. Bilo je mic po mic. Trajalo je od januara do sredine februara – ispričao je Hari Varešanović u emisiji “Vikend na K1”.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas