Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

“Јадан мој комшилук, не знам да певам, а морам”: Глумица Весна Пећанац открила шта је неопходно да живот проведете у радости

Како каже већ годинама је волонтер у једном удружењу, које помаже особама са посебним потребама

1667810033_pecanac-1.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/К1
Oglas

Глумица Весна Пећанац била је гост емисије “Викенд на К1” и том приликом испричала, како изгледа волонтирање у једном удружењу које помаже особама са посебним потребама.

Прочитајте још: Милица Павловић открила како МУШКАРЦИ треба да јој приђу: Прелепа певачица још увек није нашла оног правог

- Већ годинама волонтирам овде. Познајем дуго Дејана Козића, председника удружења “Живимо заједно” у Голубинцима. Ова деца су анђели. Са њима сам ишла код патријарха Иринеја за Божић и Нову годину. Рекао је да ова деца нису са посебним потребама него деца са посебним молитвама. Много пута се ми учимо од њих јер је ту толико радости и доброте. Слоган ове куће је да живимо заједно у љубави, да живимо здравије и да живимо у радости до 100. године. Када имаш неку невољу и када те заспу са свих страна негативни људи са негативним коментарима дођем овде. Од како је мој муж отишао, страшне ствари доживљавам, али овде налазим мир. Живот је леп. Бесплатно смо га добили од Бога. Бесплатно смо добили све своје таленте да достигнемо могућности и своје домете. Себе остварујемо како би са тим талентима унапредили већ унапређено унапређење – каже глумица.

Весна Пећанац је открила да је песма лек за све.

- Од младости и детињства нисам волела да радим по кући када ме мама тера. Да би се одупрела томе певала сам. Тако да ја стално певам. То је рецепт. Било да сте тужни или срећни, када сте ван себе само певајте. Није важно да да ли је због радости или туге. Јадан мој комшилук. Ја не знам да певам, а морам и то ме одржава. Зато и певам у хору да би се ослободила стреса, то је лек и исцељење – каже Весна Пећанац у емисији “Викенд на К1”.

Глумица каже да смо сви Божија деца 

- Свакодневно људи треба да раде добре ствари јер сви ми смо Божија деца. То су нам све браћа и сестре. Како растемо престајемо да будемо деца, али остајемо Божија деца. Бог нас посматра, даје нам задатке, даје нам искушења, како би се ми променили и тргли како не бисмо били успавани и лењи. Сваки човек сам себе разбољева и сам себе исцели снагом своје вере – каже она.
 
Открила је и одакле јој снага за свакодневне борбе

- Живот је борба од првог дана, али борба за бољи живот. Ако нећеш да се прихватиш борбе, ко ће да се бори за тебе. Ако нећеш да једеш, ко ће да једе уместо тебе. Дневно треба да ходаш бар 7.000 корака. Људи у затворима осуђени на доживотне робије имају један сат да ходају и шетају по дворишту, а то раде да би живели. Није важно шта је било него шта ми сада чинимо. Можемо да кукамо и да се жалимо како је било, али то ти ништа не вреди, потрошио си ову садашњост. Наша садашњост је текућа. Већ сутра ће бити јуче, што значи да ми данас морамо бити сконцентрисани ту у садашњости, а не причати о тужној прошлости  или да сањамо како и шта ћемо у будућности. Оде дан. Ја сам сада пресрећна. Мој мото је да живим у радости до 100. године. Сви смо део ове величанствене красоте, природе... сви смо ми драгуљи. Не можемо без икога јер се међусобно прожимамо и сви смо ми једно - каже Весна Пећанац у емисији “Викенд на К1”.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas