· · Коментари: 0

КАКО ДА СЕ ОПРОСТИМ ОД ОЦА? Синове емотивне речи после смрти творца песама "Мито бекријо", "Крчмарице још вина наточи", "Долетеће бели голуб"...

Композитор Владимир Граић опростио се путем друштвених мрежа од свог оца Радослава Граића, који је преминуо у 92. години, у суботу увече.

1679489652_Radoslav-i-Vladimir-Graic-foto-V-Danilov-YT-printscreen-RTS-Zabava.jpg
Фото: В. Данилов, Јутјуб принтскрин/RTS Zabava

Композитор Владимир Граић опростио се путем друштвених мрежа од свог оца Радослава Граића, који је преминуо у 92. години, у суботу увече.

Граић се у статусу који је поделио на свом Фејсбук профилу емотивним речима опростио од оца који је оставио "дела" чија ће вредност бити "вечна".

- Мој тата је био и биће мој ослонац за читав живот, неко ко ме је створио оваквим какав сам, моја звезда водиља, мој узор, мој пут, моја крв и мој корен. Ја од њега не умем да се опростим и нећу јер он нигде не иде, не дам му. Он је ту, жив у мени, заувек. Добри мој тајко, путуј спокојан јер си толика добра дела оставио да трају вечно - написао је Владимир.

Владмир се захвалио свим људима који су уз породицу Граић, у њима сигурно најтежим тренуцима.

Фото: В. Данилов

- Сваки трен проведен са тобом је мој благослов. Хвала ти за сву љубав, нежност и бескрајно стрпљење које си ми подарио. Воли те твој син. Велико хвала свим драгим људима који га воле и поштују, који су толико дивних мисли и успомена поделили са нама у овом тешком трену - стоји у објави.

Велики уметник

Подсећамо, Радослав Граић, певач и композитор, рођен је 1932. године у Мркоњић Граду, у Босни и Херцеговини. Школовао се у Травнику, а гимназију је 1950. завршио у Бањалуци, где је упоредо похађао и музичку школу.

Љубав према компоновању мелодија у духу народног мелоса јавила се после прве песме коју је написао за дует Радуловић -Јовановић. Од тада настају песме за сва времена: "Долетеће бели голуб", "Имала сам другарицу", "Крчмарице још вина наточи", "Жубор вода жуборила" и многе друге.

"Мито бекријо"

Мало је познато и да је аутор песме "Мито бекријо" коју је прославила Василија Радојчић, а постала је толико популарна да и данас многи мисле да је изворна песма.

Радослав Граић биће сахрањен у четвртак, 23. марта, у 14:30 часова на Новом гробљу у Београду.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: