Oglas
· · Komentari: 0

KAKO DA SE OPROSTIM OD OCA? Sinove emotivne reči posle smrti tvorca pesama "Mito bekrijo", "Krčmarice još vina natoči", "Doleteće beli golub"...

Kompozitor Vladimir Graić oprostio se putem društvenih mreža od svog oca Radoslava Graića, koji je preminuo u 92. godini, u subotu uveče.

1679489652_Radoslav-i-Vladimir-Graic-foto-V-Danilov-YT-printscreen-RTS-Zabava.jpg
Foto: V. Danilov, Jutjub printskrin/RTS Zabava
Oglas

Kompozitor Vladimir Graić oprostio se putem društvenih mreža od svog oca Radoslava Graića, koji je preminuo u 92. godini, u subotu uveče.

Graić se u statusu koji je podelio na svom Fejsbuk profilu emotivnim rečima oprostio od oca koji je ostavio "dela" čija će vrednost biti "večna".

- Moj tata je bio i biće moj oslonac za čitav život, neko ko me je stvorio ovakvim kakav sam, moja zvezda vodilja, moj uzor, moj put, moja krv i moj koren. Ja od njega ne umem da se oprostim i neću jer on nigde ne ide, ne dam mu. On je tu, živ u meni, zauvek. Dobri moj tajko, putuj spokojan jer si tolika dobra dela ostavio da traju večno - napisao je Vladimir.

Vladmir se zahvalio svim ljudima koji su uz porodicu Graić, u njima sigurno najtežim trenucima.

Foto: V. Danilov

- Svaki tren proveden sa tobom je moj blagoslov. Hvala ti za svu ljubav, nežnost i beskrajno strpljenje koje si mi podario. Voli te tvoj sin. Veliko hvala svim dragim ljudima koji ga vole i poštuju, koji su toliko divnih misli i uspomena podelili sa nama u ovom teškom trenu - stoji u objavi.

Veliki umetnik

Podsećamo, Radoslav Graić, pevač i kompozitor, rođen je 1932. godine u Mrkonjić Gradu, u Bosni i Hercegovini. Školovao se u Travniku, a gimnaziju je 1950. završio u Banjaluci, gde je uporedo pohađao i muzičku školu.

LJubav prema komponovanju melodija u duhu narodnog melosa javila se posle prve pesme koju je napisao za duet Radulović -Jovanović. Od tada nastaju pesme za sva vremena: "Doleteće beli golub", "Imala sam drugaricu", "Krčmarice još vina natoči", "Žubor voda žuborila" i mnoge druge.

"Mito bekrijo"

Malo je poznato i da je autor pesme "Mito bekrijo" koju je proslavila Vasilija Radojčić, a postala je toliko popularna da i danas mnogi misle da je izvorna pesma.

Radoslav Graić biće sahranjen u četvrtak, 23. marta, u 14:30 časova na Novom groblju u Beogradu.

(Kurir.rs)

BONUS VIDEO:

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas