Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"КАО ДА САМ ЗНАО ДА ЋЕШ ДА ДОЂЕШ" Шабан оплео, а Брега ушао у кафану

Шабан Бајрамовић остао је запамћен као "Краљ ромске музике", који је певао и компоновао "из душе", истински великан, како српског и ромског мелоса, тако и џеза.

1709375883_sdg.jpg
Фото: Новости архива
Oglas

Свој врсни таленат често није умео да уновчи, а био је познат и по томе да се често жалио да су га многи музичари и певачи покрали, и да су успели да зараде помоћу његове музике.

Један од оних које је често помињао у том контексту био је и вођа рок групе Бијело дугме, Горан Бреговић. Говорио је да му се "диви као диригенту", али не и као композитору, напомињући да му је украо чувену "Месечину".

Но, новинар Небојша Вуковић забележио је урбану легенду о томе како је Шабан умео и да промени плочу, када би се уживо срео са онима које је прозивао.

- Седи он тако средином деведесетих пред "Цигански бал" у ресторану "Језеро", са колегама и менаџерима уз пиће и иће. Ту су били и неки типови из Сарајева, а међу њима и ујак Горана Бреговића. То Шабану није сметало да опали: "Ма бре онај Горан, покраде ми све песме. Лопов каквог нема, све ми је песме покрао, али шта ћу, волим га, што је тако намазан и опасан. Нека си му ујак, свака теби част, али Горан је музички хохштаплер каквог нема у држави" - пише Вуковић у књизи "Урбане легенде", и наставља:

- И прича он све у том стилу, док се изненада у кафани не појави баш Горан Бреговић. Ваљда је и имао договор са ујаком, који то намерно није унапред пријавио. Сад већ напето, како ли ће сад Шабан и Горан за истим столом, кад је овај до малопре шта већ причао о њему. Али, не лези враже, Шабан и Горан се изљубише као род најрођенији. Тад Шабан рече Бреговићу пред свима:"Као да сам знао да ћеш да дођеш, баш сам те до сада хвалио. Сад рекох да си увек био господин, да си био човек на правом месту. И ево, они су ми сведоци, причам како нема везе за оних пар песама, што други мисле да се споримо. Ти си мени најважнији!"

- Док сви остали за столом гледају у чуду шта ли ће сад да буде, Горан се маши за џеп и дада без речи Шабану неких петсто марака. Као тек онако, у име старих времена. Кад ће на то Шабан:

- "Ето, људи, је л' видите каква је људина мој друг, Горан. Да је имао сад и пет хиљада марака у џепу, дао би ми! Ми смо као браћа, јер се пазимо и не дамо један на другог!" наставио је Шабан са смешком, али и са петсто марона у џепу - завршава анегдоту Вуковић.

(Н портал)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas