Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Краљица Елизабета има ЧЕТВОРО деце: Њен МИЉЕНИК је тиха и ефикасна фигура, која решава проблеме из СЕНКЕ

Поред Чарлса III, краљица Елизабета је била поносна мајка још троје деце

1662972635_profimedia-0423874389.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Када је у питању британска краљевска породица, неки чланови су видљивији од других. На пример, сви знају покојну краљицу Елизабету, краља Чарлса и млађе краљевске чланове попут принца Харија и принца Вилијама. Али неки би могли бити изненађени када сазнају да су краљица и принц Филип заправо имали четворо деце: принца Чарлса, принцезу Ану, принца Ендруа и принца Едварда.

Ево свега што треба да знате о њеном сину, принцу Едварду, грофу од Весекса.

1. Он је краљичин најмлађи син.

ринц Едвард је рођен 10. марта 1964. У тренутку рођења био је трец́и у реду за трон, иза своја два старија брата, принца Чарлса и принца Ендруа, али пре своје старије сестре принцезе Ане. Сада, након краљичине смрти, он је 14. по реду сукцесије. Након вести да краљица није доброг здравља, он и његова супруга Софи су одмах отпутовали у Балморал да буду уз њу.

Едвард тренутно носи титуле грофа од Весекса и грофа од Форфара, поред принца.

На дан венчања Едвард је добио титулу грофа од Весекса. Он ц́е наводно преузети очеву титулу војводе од Единбурга, вероватно у тренутку када Чарлс званично преузме дужности краља.

У марту 2018. такође је добио титулу грофа од Форфара да га користи у Шкотској, као рођендански поклон од своје мајке.

Принц Едвард је ожењен грофицом Софи рођеном Рис-Џонс. Едвард је једини од његове брац́е и сестара који се није развео. Оженио се Софи Рис-Џонс још у јуну 1999. године на релативно приватној церемонији (по краљевским стандардима) у капели Светог Ђорђа у замку Виндзор, а у јуну 2019. пар је прославио 20. годишњицу брака. Срец́ни пар има двоје деце заједно, леди Луиз Виндзор и Џејмса, виконта Северна.

Прочитајте још: Принцеза Дајана у чувеном интервјуу открила шта мисли о Чарлсу као будућем краљу: "Жеља ми је да мој муж нађе душевни мир"

2. Он је сада краљевски члан са пуним радним временом.

Након боравка у маринци и покушаја каријере у телевизијској продукцији, Едвард је почео да преузима многе одговорности и ангажмане свог покојног оца, принца Филипа, који се повукао са јавних дужности 2017. године.

3. Причало се да су и он и његова жена били миљеници краљице.

То су само гласине, да будемо сигурни, али пар је имао посебан однос са краљицом.

"Краљица има поверење у грофицу Софи и на њу се ослања на начин који не могу да кажем да се односи на војвоткињу од Кембриџа или војвоткињу од Корнвола", рекао је један краљевски помоц́ник за Дејли мејл.

"Она је као још једна ц́ерка Њеном Величанству, толико су блиски."

Слично, један краљевски инсајдер је за Екпресс рекао: „Едвард се представља као тиха и ефикасна фигура која не тражи пажњу нити добија наслове. Он и Софи се свиђају краљици због тога што су послушни и што се не жале.“

Причало се да осталу краљичину децу страшно "нервира" тих и миран Едвард и његова "савршена" породица, те да су га због тога стално ставлали у запећак.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas