Oglas
· · Komentari: 0

Kraljica Elizabeta ima ČETVORO dece: NJen MILJENIK je tiha i efikasna figura, koja rešava probleme iz SENKE

Pored Čarlsa III, kraljica Elizabeta je bila ponosna majka još troje dece

1662972635_profimedia-0423874389.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Kada je u pitanju britanska kraljevska porodica, neki članovi su vidljiviji od drugih. Na primer, svi znaju pokojnu kraljicu Elizabetu, kralja Čarlsa i mlađe kraljevske članove poput princa Harija i princa Vilijama. Ali neki bi mogli biti iznenađeni kada saznaju da su kraljica i princ Filip zapravo imali četvoro dece: princa Čarlsa, princezu Anu, princa Endrua i princa Edvarda.

Evo svega što treba da znate o njenom sinu, princu Edvardu, grofu od Veseksa.

1. On je kraljičin najmlađi sin.

rinc Edvard je rođen 10. marta 1964. U trenutku rođenja bio je treći u redu za tron, iza svoja dva starija brata, princa Čarlsa i princa Endrua, ali pre svoje starije sestre princeze Ane. Sada, nakon kraljičine smrti, on je 14. po redu sukcesije. Nakon vesti da kraljica nije dobrog zdravlja, on i njegova supruga Sofi su odmah otputovali u Balmoral da budu uz nju.

Edvard trenutno nosi titule grofa od Veseksa i grofa od Forfara, pored princa.

Na dan venčanja Edvard je dobio titulu grofa od Veseksa. On će navodno preuzeti očevu titulu vojvode od Edinburga, verovatno u trenutku kada Čarls zvanično preuzme dužnosti kralja.

U martu 2018. takođe je dobio titulu grofa od Forfara da ga koristi u Škotskoj, kao rođendanski poklon od svoje majke.

Princ Edvard je oženjen groficom Sofi rođenom Ris-Džons. Edvard je jedini od njegove braće i sestara koji se nije razveo. Oženio se Sofi Ris-Džons još u junu 1999. godine na relativno privatnoj ceremoniji (po kraljevskim standardima) u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor, a u junu 2019. par je proslavio 20. godišnjicu braka. Srećni par ima dvoje dece zajedno, ledi Luiz Vindzor i Džejmsa, vikonta Severna.

Pročitajte još: Princeza Dajana u čuvenom intervjuu otkrila šta misli o Čarlsu kao budućem kralju: "Želja mi je da moj muž nađe duševni mir"

2. On je sada kraljevski član sa punim radnim vremenom.

Nakon boravka u marinci i pokušaja karijere u televizijskoj produkciji, Edvard je počeo da preuzima mnoge odgovornosti i angažmane svog pokojnog oca, princa Filipa, koji se povukao sa javnih dužnosti 2017. godine.

3. Pričalo se da su i on i njegova žena bili miljenici kraljice.

To su samo glasine, da budemo sigurni, ali par je imao poseban odnos sa kraljicom.

"Kraljica ima poverenje u groficu Sofi i na nju se oslanja na način koji ne mogu da kažem da se odnosi na vojvotkinju od Kembridža ili vojvotkinju od Kornvola", rekao je jedan kraljevski pomoćnik za Dejli mejl.

"Ona je kao još jedna ćerka NJenom Veličanstvu, toliko su bliski."

Slično, jedan kraljevski insajder je za Ekpress rekao: „Edvard se predstavlja kao tiha i efikasna figura koja ne traži pažnju niti dobija naslove. On i Sofi se sviđaju kraljici zbog toga što su poslušni i što se ne žale.“

Pričalo se da ostalu kraljičinu decu strašno "nervira" tih i miran Edvard i njegova "savršena" porodica, te da su ga zbog toga stalno stavlali u zapećak.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas