Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

'' НИКАД СЕ НЕ ЖАЛИ, НИКАД НЕ ОБЈАШЊАВАЈ'': Ментално оболеле сестре, којих се краљица Елизабета одрекла, закључане су у установу и проглашене мртвим (ФОТО)

Тајне сестре краљице Елизабете, одбачене су и заборављене од стране краљевске породице

1674994271_EPA-Queen-mother-and-Elizabeth-naslovna-.jpg
Фото: ЕПА
Oglas

Свака породица има своје тајне, а у случају британске краљевске породице, ово се испоставило као посебно тачно. Неке од тих тајни испливале су на површину, а монархију је посебно уздрмало све оно што је принц Хари изнео у својим мемоарима ''Резервни''. 
Многе шокантне тврдње изнете су на рачун краљевске породице из прве руке, од стране једног од њих. Довело се у питање све што ова аристократија представља, и за шта се у јавности залаже. Добро је познато да су под њиховим патронатом многе установе, те да се будући краљ Вилијам и његова супруга Кејт залажу за ментално здравље, барем јавно.

Хари пак, у својој књизи износи своју борбу са менталним здрављем, као и његове супруге Меган, те да никада нису наишли на подршку или заштиту ни од стране Вилијама и краља Чарлса, као ни остатка своје утицајне породице. Хари је чак изнео тврдње, да Меган није дозовљено да потражи стручну помоћ када јој је она била потребна, а да се одвајкада палата води суровом крилатицом- ''Никад се не жали, никад не објашњавај''.

Фото: Схуттерстоцк

Ипак, једна шокантна тајна је нарочито узбуркала духове. Када се читава епозода серије ''Круна'' осврнула на начин како се краљевска породица понела према њеним ментално заосталим члановима. Индипендент преноси, да је епизода поткрепљена истинитим чињеницама. Оне су биле једне од њих, а сакривене су од јавности, па чак проглашене мртвим!

Рођене 1919. и 1926., Нериса и Катрин Боус-Лион, биле су ћерке Џона и Фенел Херберт Бовс. Џон је био рођени брат Краљице Мајке, тако да су две девојчице биле прве рођаке Краљице Елизабете ИИ. Иако најближи род, никада нису биле део ове породице. По медицинској терминологији 40-их, обема је дијагностикован облик менталне ретардације ''имбецилизам'', и оне никада нису научиле да причају. 1941. биле су примљене у специјалну установу, ''Роyал Еарлсwоод Институтион'', за ментално оболеле. Како се наводи, од тада их је њихова породица третирала као да не постоје...

Фото: Инстаграм принтсцрее/ ревиведхисторy

Шта више, званична списа о аристократским титулама Велике Британије- '' Бурке’с Пеераге'' из 1963 , наводе да је  Нериса преминула 1940., док се наводи да је њена сестра Катрин преминула 1961. Тек 1987. објављена је прича о тужном постојању сестара. У ствари, како је тада објављено, Нериса је преминула само годину дана раније, а Кетрин је још увек била жива. Она је овим наводима, умрла тек 2014.

Обе Елизабетине сестре од тетке, сакривене од очију јавности, а њихово читаво постојање је негирано, па су провеле цео живот у установи.

Фото: wикипедиа

Медицинске сестре које су бринуле о њима, у једном интервјуу овим поводом, рекле су да нико од чланова краљевске породице никада није дошао у посету. Такође, оне су навеле да сестре никада нису добиле Божићну честитку, као ни поклон за рођендан, нити новчану помоћ.

Да ствари ако је могуће, буду још горе, Краљица Мајка била је патрон за доброчинство организације за особе са проблемима у учењу.

Када су преминуле, нико од чланова породице није био присутан. Нерисин гроб обележен је пластичном ознаком са серијским бројем,а обележен је надгробном плочом тек када је њен идентитет откривен, преноси Индепендент.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas