Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Љубавна прича краља Чарлса и Камиле: Упознали су се пре више од 50 година, судбина их је спајала и одвајала, а и поред свега остали су заједно

Краљ Чарлс и његова супруга Камила за недељу дана ће бити и званично крунисани. О њиховој љубавној причи је у једном моменту говорио цео свет, ипак доказали су да су се упорност и чекање исплатили

1682848112_profimedia-0720930111.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Пар о коме се ове недеље највише говори, дели љубав која је почела пре више од 50 година и била врло неизвесна.

У време када су се први пут срели 1970. године и када је нешто заискрило, Чарлс и Камила се вероватно нису ни помислили и да ц́е проц́и много времена пре него што их судбина поново споји. Прва "препрека" њиховој љубави били су бракови у којима су обоје били, онда је то било масовно прекоравање и ајважнија, наравно, била је подршка Чарлсове мајке, тада владајуц́е краљице Елизабете ИИ, која је на почетку изостала.

Опште је познато да покојна краљица није била позитивно настројена према Камили, као и Британија, која ју је кривила за распад брака са вољеном принцезом Дајаном, пише Тхе Лист. Прошле су године пре него што је Елизабета одобрила једину праву љубав свог сина.

Чарлс и Камила венчали су се после дугог удварања

Пре него што су формално заветовали на љубав краљ Чарлс ИИИ и краљица супруга Камила имали су удварање које је трајало дуже од многих бракова. Љубавна прича краљевског пара је такође међу најпознатијима, с обзиром на то да се одвијала деценијама у смелом пркосу њиховим супружницима и друштвеним конвенцијама.

Камила и Чарлс су се први пут упознали 1970. на поло утакмици, а будуц́и краљ Британије је очигледно остао заљубљен на лицу места. Ипак, живот је за њих имао другачије планове, Камила се удала за војног официра Ендруа Паркера Боулса, док је Чарлс упознао Британију са новом принцезом од Велса, Дајаном Спенсер, пише Тхе Лист.

Испоставило се да њихове емоције никада нису престале, па се тако сви сећају Дајаниној интервјуа за ББЦ из 1995. године:

- Било нас је троје у овом браку, тако да је било мало гужве - рекла је тада Дајана.

Веначање Чарлса и Камиле

Више од три деценије након што су се први пут заљубили једно у друго, краљ Чарлс ИИИ и краљица супруга Камила одлучили су да формализују своју везу 2005. године, девет година након званичног развода од принцезе Дајане. 

Иако би британској јавности требало више времена да прихвати будуц́у супругу принца од Велса, чија је све вец́а јавна слика као „друге жене“ изазвала масовне повике неодобравања, монарх је дао свој благослов овом пару.

Принчеви, Вилијам и Хари, нису били у потпуности за брак

Мање од деценије након смрти њихове мајке, принцезе Дајане од Велса, принчеви Вилијам и Хари били су сведоци поновног венчања свог оца 2005. године. Од грађанске церемоније до пријема благослова на краљевском имању, брац́а и сестре су били поред краља Чарлса ИИИ, док су се на лицима младих принчева емоције биле другачије. Као што је Хари открио годинама касније, 2023. током појављивања на ЦБС Невс-у, попут Вилијама, није био за тај брак. 

- Мислили смо да ц́е то проузроковати више штете него користи - рекао је Хари. Хари је о венчању оца писао и у мемоарима, који су недавно издати.

- Имао сам сложена осец́ања у вези с добијањем маћехе.

Ипак, краљица Елизабета ИИ дала им је дуго очекивано одобрење за њихову заједницу на дан њиховог венчања и на тај начин одбацила све јавне спекулације о њеном противљењу њеној новој снаји.

- Мој син је са женом коју воли - рекла је тада Елизабета, преноси Тхе Лист. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas