Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАВДА

МЕГАН МАРКЛ ОДНЕЛА ПОБЕДУ: Ову причу о њој новине нису смеле да објаве, а сада ће СКУПО ПЛАТИТИ (ФОТО)

Меган Маркл добила је правну битку са издавачем The Mail on Sunday због писма свом оцу.

1638460215_shutterstock_1498509200.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Војвоткиња од Сасекса, 40, тужила је Associated Newspapers Limited због пет чланака који су репродуковали делове "личног и приватног" писма Томасу Марклу (77) у августу 2018. године.

Повређено право на приватност

Меган је добила овај случај раније ове године када је судија Вишег суда пресудио у њену корист без потпуног суђења.

Прочитајте још: Где су сада глумци ОМИЉЕНОГ ПРАЗНИЧНОГ филма "У ствари љубав": Трагедија, сломљено срце и Холивуд (ФОТО)

Али АНЛ је уложио жалбу и, на тродневном рочишту у новембру, тврдио да би случај требало да иде на суђење због Меганиних тужби против издавача - укључујући кршење приватности и ауторских права.

Троје виших судија донело је у четвртак у 10 часова одлуку по тој жалби којом је жалба одбачена.

Дајући резиме одлуке, судија сер Џефри Вос је рекао: „Апелациони суд је потврдио одлуку судије да је војвоткиња разумно очекивала приватност у садржају писма. Ти садржаји су били лични, приватни и нису од легитимног јавног интереса. Чланци у Mail on Sunday  ометали су разумна очекивања војвоткињине приватности и нису били оправдано или пропорционално средство за исправљање нетачности у писму."

Огласила се и Меган

Одговарајући на пресуду, Меган је у изјави рекла: „Ово је победа не само за мене, већ и за сваког ко се икада осећао уплашено да се заложи за оно што је исправно. Од првог дана сам ову тужбу третирала као важну меру исправног и лошег. Оптужени је то третирао као игру без правила."

„Што су дуже одуговлачили, то су више могли да изврћу чињенице и манипулишу јавношћу (чак и током саме жалбе), правећи директан случај изузетно замршеним како би генерисали више наслова и продавали више новина – модел који ставља хаос изнад истине. .

„У скоро три године откако је ово почело, била сам стрпљива, суочена са обманама, застрашивањем и прорачунатим нападима."

Војвоткињина изјава се наставља: ​​„Судови су позвали оптуженог на одговорност и надам се да ћемо сви почети да радимо исто. Зато што колико год то изгледало далеко од вашег личног живота, није. Сутра бисте то могли бити ви."

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas