Oglas
· · Komentari: 0
PRAVDA

MEGAN MARKL ODNELA POBEDU: Ovu priču o njoj novine nisu smele da objave, a sada će SKUPO PLATITI (FOTO)

Megan Markl dobila je pravnu bitku sa izdavačem The Mail on Sunday zbog pisma svom ocu.

1638460215_shutterstock_1498509200.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Vojvotkinja od Saseksa, 40, tužila je Associated Newspapers Limited zbog pet članaka koji su reprodukovali delove "ličnog i privatnog" pisma Tomasu Marklu (77) u avgustu 2018. godine.

Povređeno pravo na privatnost

Megan je dobila ovaj slučaj ranije ove godine kada je sudija Višeg suda presudio u njenu korist bez potpunog suđenja.

Pročitajte još: Gde su sada glumci OMILJENOG PRAZNIČNOG filma "U stvari ljubav": Tragedija, slomljeno srce i Holivud (FOTO)

Ali ANL je uložio žalbu i, na trodnevnom ročištu u novembru, tvrdio da bi slučaj trebalo da ide na suđenje zbog Meganinih tužbi protiv izdavača - uključujući kršenje privatnosti i autorskih prava.

Troje viših sudija donelo je u četvrtak u 10 časova odluku po toj žalbi kojom je žalba odbačena.

Dajući rezime odluke, sudija ser Džefri Vos je rekao: „Apelacioni sud je potvrdio odluku sudije da je vojvotkinja razumno očekivala privatnost u sadržaju pisma. Ti sadržaji su bili lični, privatni i nisu od legitimnog javnog interesa. Članci u Mail on Sunday  ometali su razumna očekivanja vojvotkinjine privatnosti i nisu bili opravdano ili proporcionalno sredstvo za ispravljanje netačnosti u pismu."

Oglasila se i Megan

Odgovarajući na presudu, Megan je u izjavi rekla: „Ovo je pobeda ne samo za mene, već i za svakog ko se ikada osećao uplašeno da se založi za ono što je ispravno. Od prvog dana sam ovu tužbu tretirala kao važnu meru ispravnog i lošeg. Optuženi je to tretirao kao igru bez pravila."

„Što su duže odugovlačili, to su više mogli da izvrću činjenice i manipulišu javnošću (čak i tokom same žalbe), praveći direktan slučaj izuzetno zamršenim kako bi generisali više naslova i prodavali više novina – model koji stavlja haos iznad istine. .

„U skoro tri godine otkako je ovo počelo, bila sam strpljiva, suočena sa obmanama, zastrašivanjem i proračunatim napadima."

Vojvotkinjina izjava se nastavlja: ​​„Sudovi su pozvali optuženog na odgovornost i nadam se da ćemo svi početi da radimo isto. Zato što koliko god to izgledalo daleko od vašeg ličnog života, nije. Sutra biste to mogli biti vi."

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas