Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Место које повезује Јована Мемедовића и Принцезу од знања: Данас их у квизу "Потера" гледају хиљаде људи, а ево одакле су почели

Јован Мемедовић и Милица Јокановић имају још нешто заједничко осим што сарађују у квизу "Потера"

1684489151_potera.jpg
Фото: Јутјуб принтскрин/Сврз/ РТС
Oglas

Јован Мемедовић је сасвим случајно постао телевизијско лице. Популарност је стекао водећи емисију "Сасвим природно" као и квиз "Потера". Његов план уопште није био да се бави јавним послом, а прича која стоји иза његове дугогодишње каријере звучи невероватно.

Кренуо је да се редовно јави на Биро рада и испоставило се да се нашао на правом месту у право време.

- Као незапослен, мислим да још увек то правило важи, си на Бироу незапослених, али дужан си да свака три месеца дођеш, да би се јавио референту, а он упише твоје време које већ проводиш као незапослен и ту ти расте неки број поена или бодова, када дође у ситуацију да си на конкурсу за радни однос, онда онај који више бодова има буде примљен - испричао је он једном приликом и додао:

- Једног дана долазим да се јавим у собу 101, кад оно 50 људи стоји у реду. Не знам о чему се ради, гледам, прескочим све њих, уђем на врата, видим ту жену референткињу, кажем ‘Код вас да продужим бодове?’, а она ‘Не, не, ово је конкурс за телевизију, идите на друга врата’. Ја одем на та друга врата, ту су била два човека, кад ево ти га тај један, долази и каже ‘Извини, шта си ти завршио? Ја кажем: ‘Завршио сам ДИФ’. Каже он: ‘Види, овде смо направили интерни конкурс за Јутарњи програм РТС, па ако те интересује дођи да поразговарамо. Нисмо рачунали на неког дифовца, али можда би могао ти, видећемо…’. Ја одем, разговарам са њима, каже ‘Добро, ајде, треба нам пет’. Већ сам ја био и заборавио на то, када су ми се у понедељак јавили: ‘Ако бисте дошли, ми смо се одлучили за Вас’. То је било без икакве припреме, судбина.

Управо је Биро рада оно што повезује водитеља и Милицу која већ годинама нема стални посао.

- Још чекам и надам се повољној понуди. Сигурна сам да ће једног дана стићи на моју адресу. До тада преостаје само да гајим наду. На евиденцији Националне службе за запошљавање сам последњих годину и по дана. Искрено верујем да ће се ситуација променити. Мој просек је био релативно висок, а диплому сам добила у року. Када се човек добро организује и јасно дефиниште приоритете у професионалном усавршавању, све је могуће. Наравно, уз рад, труд и одрицања - истакла је још 2021. године, а ствари се нису још увек промениле, преноси Сторy.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas