Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Мислила сам да нећу видети дете": Исповест Снежане Дакић о тешким ситуацијама у животу - "Могло је да буде фатално"

Водитељка више пута нашла се у животној опасности због здравственог стања

1692351920_dakices.jpg
Фото: Ata images
Oglas

Водитељка Снежана Дакић имала је много тешких ситуација у животу које је преживела. Здравље јој је у једном тренутку било озбиљно нарушено, а како сама каже, преживела је сопствено рођење. Гостујући у емисији "Преживели" на К1 Телевизији, водитељка је открила како су изгледали тренуци у болници пред важну операцију - молила се да све прође у најбољем реду и да поново види своју ћерку Лауру.

"Ја сам пре неки дан схватила да сам преживела своје рођење, јер ми је пупчана врпца два пута била обмотана. То је било време пре ултразвука, труднице су прегледали ручно. Био је врло компликован порођај. Онда сам имала фрас кад сам била мала. То је једна опасна појава, али ја бих рекла да сам остала нормална", каже водитељка и открива како је пре осам година добила страшну дијагнозу.

"Онда сам преживела запушење каротиде. То се десило пре осам година. Имала сам врло благе симптоме. Препознала сам их на ногама. То су две главне артерије које доводе крв у мозак. Ако не дође довољно крви и кисеоника, обично дође до шлога и парализе. Ако мозак остане са јако мало крви или дође до неког излива, свашта је могуће. Ја сам имала срећу да су ми крвни судови у глави повезани тако да ми је са једне стране стигло довољно крви. Нисам се шлогирала, ни парализовала", открива Снежана Дакић.

Замагљен вид није схватала озбиљно, али када је приметила да се проблем понавља, обратила се лекарима.

"Мало ми се маглио вид испред десног ока, али нисам мислила да је то нешто значајно. Те вечери сам била на тренингу и сва срећа што сам радила тренинг за ноге, јер се нисам увртала. Да сам се окретала све време, то је могло да пукне, јер је то био тромб у зиду крвног суда. Зид артерије има три слоја, мени се један поцепао и ушла је крв унутар тих слојева. Направила је подлив који је запушио главни проток. То је било јако опасно, јер да направиш нагли покрет, можеш да истиснеш тај тромб и исход је фаталан", открива Снежана.

"Чак ни лекари нису знали, а ни ја, да је проблем са видом симптом можданог удара. Мени се светлост разливала у видном пољу. Нисам губила фокус, али кад сам увече возила ауто, само сам приметила како ми се светлост разлива хоризонтално. Ја сам попила бруфен, мало ме је болела глава, легла сам да спавам. Сутрадан се наставио проблем са видом, изгледао је као неки мозаик. Срећа, па су лекари могли да поставе дијагнозу на основу ултразвука. Увтрдили су да је то дисекција. Ја сам сама себи преводила медицинску документацију", каже водитељка.

Сама је пронашла доктора који ће је оперисати, а операција се догодила 7. јануара, на Божић, што је Снежана схватила као добар знак.

"Знате како бива по болницама, само нешто чекате. Ја сам почела да истражујем и пронашла сам доктора. Код нас нису могли да ми на таквом месту поставе стент, нико то раније није урадио. Нашла сам неког француског доктора са препорукама и њему сам одмах написала мејл, а схватила сам да је католички Божић. Он је мени одговорио одмах и заказали смо операцију за 7. јануар, на Божић", каже Снежана и додаје:

"Није толико скупа операција, али није ни јефтина. Коштала је 11.000 евра. Кад кажем да није скупа, мислим на то да неке операције коштају 50.000 евра или 100.000 евра. Ово је било толико специфично јер крвни суд ту вијуга и улази у кости лобање. Ово је морало у општој анестезији да се уради и све време се ради под скенером. Специфична је интервенција. Све је супер прошло", каже Снежана којој није била свеједно пред саму операцију.

"Имала сам фрку кад се то десило, јер сам три месеца живела не знајући какав ће исход бити. Најтежи део је био у болници, пошто то кад се догодило, ја сам отишла на три дана у Ургентни на посматрање да се види да ли има последица на мозгу. Показало се да нема. Дете ми је било мало, Лаура је имала седам година и наравно да јој нећу причати шта се десило. Једне ноћи сам се јако бојала, размишљала сам 'Шта ако се нешто деси, а нећу видети дете'. У болницама постоје молитвеници, у Ургентном неке иконе. Ја сам верник, нисам фанатични верник, али отишла сам код икона", признаје Снежана и открива:

"Пред операцију ми је дошла особа из цркве, не зато што мисли да ћеш да преминеш, већ зато што зна да ти је потебна подршка. Све време сам се молила. Нисам се толико плашила колико бих помислила да ћу се плашити. Немам никакав страх по том питању. Неко би после све овога ушао у хипохондрију. Ја сам одмах питала кад могу да скијам", каже водитељка Снежана Дакић.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas