Oglas
· · Komentari: 0

"Mislila sam da neću videti dete": Ispovest Snežane Dakić o teškim situacijama u životu - "Moglo je da bude fatalno"

Voditeljka više puta našla se u životnoj opasnosti zbog zdravstvenog stanja

1692351920_dakices.jpg
Foto: Ata images
Oglas

Voditeljka Snežana Dakić imala je mnogo teških situacija u životu koje je preživela. Zdravlje joj je u jednom trenutku bilo ozbiljno narušeno, a kako sama kaže, preživela je sopstveno rođenje. Gostujući u emisiji "Preživeli" na K1 Televiziji, voditeljka je otkrila kako su izgledali trenuci u bolnici pred važnu operaciju - molila se da sve prođe u najboljem redu i da ponovo vidi svoju ćerku Lauru.

"Ja sam pre neki dan shvatila da sam preživela svoje rođenje, jer mi je pupčana vrpca dva puta bila obmotana. To je bilo vreme pre ultrazvuka, trudnice su pregledali ručno. Bio je vrlo komplikovan porođaj. Onda sam imala fras kad sam bila mala. To je jedna opasna pojava, ali ja bih rekla da sam ostala normalna", kaže voditeljka i otkriva kako je pre osam godina dobila strašnu dijagnozu.

"Onda sam preživela zapušenje karotide. To se desilo pre osam godina. Imala sam vrlo blage simptome. Prepoznala sam ih na nogama. To su dve glavne arterije koje dovode krv u mozak. Ako ne dođe dovoljno krvi i kiseonika, obično dođe do šloga i paralize. Ako mozak ostane sa jako malo krvi ili dođe do nekog izliva, svašta je moguće. Ja sam imala sreću da su mi krvni sudovi u glavi povezani tako da mi je sa jedne strane stiglo dovoljno krvi. Nisam se šlogirala, ni paralizovala", otkriva Snežana Dakić.

Zamagljen vid nije shvatala ozbiljno, ali kada je primetila da se problem ponavlja, obratila se lekarima.

"Malo mi se maglio vid ispred desnog oka, ali nisam mislila da je to nešto značajno. Te večeri sam bila na treningu i sva sreća što sam radila trening za noge, jer se nisam uvrtala. Da sam se okretala sve vreme, to je moglo da pukne, jer je to bio tromb u zidu krvnog suda. Zid arterije ima tri sloja, meni se jedan pocepao i ušla je krv unutar tih slojeva. Napravila je podliv koji je zapušio glavni protok. To je bilo jako opasno, jer da napraviš nagli pokret, možeš da istisneš taj tromb i ishod je fatalan", otkriva Snežana.

"Čak ni lekari nisu znali, a ni ja, da je problem sa vidom simptom moždanog udara. Meni se svetlost razlivala u vidnom polju. Nisam gubila fokus, ali kad sam uveče vozila auto, samo sam primetila kako mi se svetlost razliva horizontalno. Ja sam popila brufen, malo me je bolela glava, legla sam da spavam. Sutradan se nastavio problem sa vidom, izgledao je kao neki mozaik. Sreća, pa su lekari mogli da postave dijagnozu na osnovu ultrazvuka. Uvtrdili su da je to disekcija. Ja sam sama sebi prevodila medicinsku dokumentaciju", kaže voditeljka.

Sama je pronašla doktora koji će je operisati, a operacija se dogodila 7. januara, na Božić, što je Snežana shvatila kao dobar znak.

"Znate kako biva po bolnicama, samo nešto čekate. Ja sam počela da istražujem i pronašla sam doktora. Kod nas nisu mogli da mi na takvom mestu postave stent, niko to ranije nije uradio. Našla sam nekog francuskog doktora sa preporukama i njemu sam odmah napisala mejl, a shvatila sam da je katolički Božić. On je meni odgovorio odmah i zakazali smo operaciju za 7. januar, na Božić", kaže Snežana i dodaje:

"Nije toliko skupa operacija, ali nije ni jeftina. Koštala je 11.000 evra. Kad kažem da nije skupa, mislim na to da neke operacije koštaju 50.000 evra ili 100.000 evra. Ovo je bilo toliko specifično jer krvni sud tu vijuga i ulazi u kosti lobanje. Ovo je moralo u opštoj anesteziji da se uradi i sve vreme se radi pod skenerom. Specifična je intervencija. Sve je super prošlo", kaže Snežana kojoj nije bila svejedno pred samu operaciju.

"Imala sam frku kad se to desilo, jer sam tri meseca živela ne znajući kakav će ishod biti. Najteži deo je bio u bolnici, pošto to kad se dogodilo, ja sam otišla na tri dana u Urgentni na posmatranje da se vidi da li ima posledica na mozgu. Pokazalo se da nema. Dete mi je bilo malo, Laura je imala sedam godina i naravno da joj neću pričati šta se desilo. Jedne noći sam se jako bojala, razmišljala sam 'Šta ako se nešto desi, a neću videti dete'. U bolnicama postoje molitvenici, u Urgentnom neke ikone. Ja sam vernik, nisam fanatični vernik, ali otišla sam kod ikona", priznaje Snežana i otkriva:

"Pred operaciju mi je došla osoba iz crkve, ne zato što misli da ćeš da premineš, već zato što zna da ti je potebna podrška. Sve vreme sam se molila. Nisam se toliko plašila koliko bih pomislila da ću se plašiti. Nemam nikakav strah po tom pitanju. Neko bi posle sve ovoga ušao u hipohondriju. Ja sam odmah pitala kad mogu da skijam", kaže voditeljka Snežana Dakić.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas