Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МИСТЕРИЈА КУЋЕ МЕРИЛИН МОНРО: На крову и у зидовима пронађена опрема за НАДГЛЕДАЊЕ И ПРАЋЕЊЕ

Норма Џин познатија као Мерилин Монро је живела у свом дому у Брентвуду у Лос Анђелесу око шест месеци пре него што је званично објављено да је преминула далеке 1962. године.

1698912003_1.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Иако је Мерилин живела у 43 различите куће у животу, ово је била једина кућа коју је она купила и изабрала сама.

У међувремену, је била резиденција најмање две особе из шоубизниса, укључујући глумицу Веронику Хамел, а касније и режисера Мајкла Ричија.

Приликом реновирања Вероника и њен супруг, на крову и зидовима пронашли су опрему за надгледање и праћење.

Глумица је, како се наводи, купила ову кућу након што јој је психијатар саветовао да "спусти лопту".

Током половине 1962. године Мерилин је направила један од својих последњих јавних наступа озлоглашену презентацију песме "Срећан рођендан председниче" на 45. рођенданској прослави Џона Ф. Кенедија.

Живот једне од најславнијих глумица златног Холивуда је био веома турбулентан још од самог почетка и никад се није навикла на стабилан живот у кући. Ову вилу у Брентвуду купила је почетком 1962. године.

Изграђена 1929.године, ова хацијенда у шпанском стилу ушушкана је иза високих капија на самом крају идиличне улице у једном од најпожељнијих делова Брентвуда.

У почетку је имала две спаваће собе уместо четири које има сада, заједно са мањом кућицом. За украшавање у шпанском стилу дома, Монро је отишла на шопинг путовања у Тихуану и Мексико Ситију, где је купила плочице, лимене маске, огледала и текстил.

Смештена на плацу од пола хектара, ова мирна вила која одише приватношћу има површину од око 300 м2, има заобљене плафоне, подове од теракоте и интересантне прозоре. У екстеријеру, травнато двориште комплементирано је цитрусним воћњаком и базеном, као и простором за седење који је идеалан за одржавање забава.

Продата за 7 милиона долара

Ова шармантна кућа смештена у Лос Анђелесу, сада је продата и садашњи власник је за њу издвојио 7,25 милиона долара. Чињеница да је она практично нетакнута и да још увек поседује изобиље детаља из времена када је у њој живела госпођица Монро само је допринела њеној ексклузивности.

Како су медији недавно преносили у плану је рушење овог здања пуног успомена.

Иако је Мерилин Монро живела у кућама са бившим мужевима Џоом Ди Мађијом и Артуром Милером, ова кућа у Јужној Калифорнији била јој је омиљена.

Још једна интересантна чињеница је свакако та да је Мерилин ову вилу платила само 75 хиљада долара, као и да је са Артуром Милером поседовала и сеоско имање у Аскоту у Енглеској за које је ретко ко знао.

Сеоска кућа у којој су цвероватно боравили када су хтели да се осаме и уживају у природи била је у барокном стилу са стилским намештајем.

Кућом су домонирале свилене завесе, екслузивне лампе, доста уметничких слика, а луксузни камин чинио је главни део дневног боравка.

@joy.of.everything The current owners of Marilyn Monroe's historic home in Brentwood want to demolish the hacienda-style house. Should they be allowed to? #marilynmonroe #marilynmonroehome #marilynmonroehouse #iconichome #breakingnews #architecture #historichome #hollywoodhomes #marilyn #demolition ♬ original sound - Joy Of Everything

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas