Oglas
· · Komentari: 0

MISTERIJA KUĆE MERILIN MONRO: Na krovu i u zidovima pronađena oprema za NADGLEDANJE I PRAĆENJE

Norma Džin poznatija kao Merilin Monro je živela u svom domu u Brentvudu u Los Anđelesu oko šest meseci pre nego što je zvanično objavljeno da je preminula daleke 1962. godine.

1698912003_1.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Iako je Merilin živela u 43 različite kuće u životu, ovo je bila jedina kuća koju je ona kupila i izabrala sama.

U međuvremenu, je bila rezidencija najmanje dve osobe iz šoubiznisa, uključujući glumicu Veroniku Hamel, a kasnije i režisera Majkla Ričija.

Prilikom renoviranja Veronika i njen suprug, na krovu i zidovima pronašli su opremu za nadgledanje i praćenje.

Glumica je, kako se navodi, kupila ovu kuću nakon što joj je psihijatar savetovao da "spusti loptu".

Tokom polovine 1962. godine Merilin je napravila jedan od svojih poslednjih javnih nastupa ozloglašenu prezentaciju pesme "Srećan rođendan predsedniče" na 45. rođendanskoj proslavi Džona F. Kenedija.

Život jedne od najslavnijih glumica zlatnog Holivuda je bio veoma turbulentan još od samog početka i nikad se nije navikla na stabilan život u kući. Ovu vilu u Brentvudu kupila je početkom 1962. godine.

Izgrađena 1929.godine, ova hacijenda u španskom stilu ušuškana je iza visokih kapija na samom kraju idilične ulice u jednom od najpoželjnijih delova Brentvuda.

U početku je imala dve spavaće sobe umesto četiri koje ima sada, zajedno sa manjom kućicom. Za ukrašavanje u španskom stilu doma, Monro je otišla na šoping putovanja u Tihuanu i Meksiko Sitiju, gde je kupila pločice, limene maske, ogledala i tekstil.

Smeštena na placu od pola hektara, ova mirna vila koja odiše privatnošću ima površinu od oko 300 m2, ima zaobljene plafone, podove od terakote i interesantne prozore. U eksterijeru, travnato dvorište komplementirano je citrusnim voćnjakom i bazenom, kao i prostorom za sedenje koji je idealan za održavanje zabava.

Prodata za 7 miliona dolara

Ova šarmantna kuća smeštena u Los Anđelesu, sada je prodata i sadašnji vlasnik je za nju izdvojio 7,25 miliona dolara. Činjenica da je ona praktično netaknuta i da još uvek poseduje izobilje detalja iz vremena kada je u njoj živela gospođica Monro samo je doprinela njenoj ekskluzivnosti.

Kako su mediji nedavno prenosili u planu je rušenje ovog zdanja punog uspomena.

Iako je Merilin Monro živela u kućama sa bivšim muževima Džoom Di Mađijom i Arturom Milerom, ova kuća u Južnoj Kaliforniji bila joj je omiljena.

Još jedna interesantna činjenica je svakako ta da je Merilin ovu vilu platila samo 75 hiljada dolara, kao i da je sa Arturom Milerom posedovala i seosko imanje u Askotu u Engleskoj za koje je retko ko znao.

Seoska kuća u kojoj su cverovatno boravili kada su hteli da se osame i uživaju u prirodi bila je u baroknom stilu sa stilskim nameštajem.

Kućom su domonirale svilene zavese, eksluzivne lampe, dosta umetničkih slika, a luksuzni kamin činio je glavni deo dnevnog boravka.

@joy.of.everything The current owners of Marilyn Monroe's historic home in Brentwood want to demolish the hacienda-style house. Should they be allowed to? #marilynmonroe #marilynmonroehome #marilynmonroehouse #iconichome #breakingnews #architecture #historichome #hollywoodhomes #marilyn #demolition ♬ original sound - Joy Of Everything

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas