· · Коментари: 0
ПАМЕТ ПРЕ СЛАВЕ

НАЈПАМЕТНИЈА ЖЕНА ХОЛИВУДА: Завршила је Харвард и говори 6 језика (ФОТО)

Натали Портман важи за једну од најлепших глумица Холивуда, а своју каријеру започела је са свега 12 година, када је маестрално одиграла лик Матилде у култном филму “Професионалац”, раме уз раме са славним Жаном Реноом.

1641817331_pjimage--97-.jpg
Фото: Profimedia

Поред неоспорног талента и лепоте, мало ко зна да је Натали једна од најобразованијих глумица у Холивуду.

Правог имена Натали Хершлаг, рођена је 9. јуна 1981. године у Јерусалиму. Натали је похађала јеврејску школу, а филмску каријеру је у једном тренутку жртвовала због образовања. Завршила је психологију на Харварду, а потом је дипломирала и на Јеврејском универзитету. Осим што је факултетски образована, Натали течно говори хебрејски и енглески, а разуме француски, немачки, јапански и шпански. Поред образовања, успела је да стекне велику популарност и успех и на филмском платну.

Прочитајте још: Кејт Мидлтон прославила 40. рођендан: Приказала се као КРАЉИЦА у хаљини Александар Меквина (ФОТО)

За својих 39 година, низала је само успехе. Њена каријера креће узлазном путањом од 2000. године када је остала запажена у филму „Блискост“. За улогу у овом филму била је номинована за Оскара, а освојила је Залтни глобус. Затим ниже филмске хитове као што су Гојине утваре, В за Вендету, Друга Боленова кћи, а 2011. године добила престижног Оскара за главну улогу у филму „Црни лабуд“ као и велики број других награда. Натали у овом филмском хиту тумачи професионалну балерину, а пут спремања ове улоге није био нимало лак.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poke (@yungpokedex)

– То је био велики изазов, и имала сам огромну подршку. Сви наставници, кореографи, редитељ пре свега су ме обликовали и гурали на том путу. Почела сам од основних балетских покрета, два сата дневно првих шест месеци – рекла је једном приликом Натали. – Наредних шест месеци, по пет сати дневно. Додали смо и пливање. Затим, два месеца по осам сати дневно. Физичка дисциплина ми је помогла да савладам емоционалну страну лика. Живот балетског играча је сличан монашком животу. Они не пију, не излазе увече, не једу, и константно излажу тело болу.

Током снимања филма Портманова упознаје садашњег мужа, балетског играча и кореографа Бенџамина Милпијеа. У децембру 2010. објавили су веридбу и срећну вест да је Натали трудна. У јуну 2011. пар је добио сина Алефа, а следеће године венчали су се на интимној јеврејској церемонији у Калифорнији. 22. фебруара 2017. године на свет је донела и друго дете, девојчицу Амалију. Бенџамин је тренутно директор балета у Париској опери, а због Натали је променио веру. Француски кореограф је рекао као му је јако важно да буде исте вере као и његова драга, те жели да пређе у јудаизам.

Натали Портман је упркос великој слави остала приземна. Она живи миран, породични живот, који вешто сакрива од очију јавности.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ   

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.