Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Највеће ЉУБАВИ БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Приче које су биле веће од ЖИВОТА (ФОТО) (НГ)

Још увек се препричавају

1670492392_Foto-arhiva-novosti-ataimages.rs.jpg
Фото Атаимагес.рс, Архива Новости - А.Станковић, В. Данилов, Н.Параушић
Oglas

Стара Југославија и данас у многима буди носталгију, а посебно велике љубави које су остале упамћене.

Милена Дравић и Драган Николић

Милену и Драгана спојио је филм. Упознали су се на снимању „Хороскопа“, 1969. године, а две године касније, последњих дана децембра 1971, њих двоје су се венчали, током снимања филма „Како су се волеле две будале“. Онако, успут…

„Снимали смо у Звездарској шуми, драму Душка Радовића Како су се волеле две будале. У паузи за ручак Драган и ја смо скокнули до Општине Врачар да се венчамо. На путу до Општине придружила нам се Сека Саблић. Она и Драган су били добри пријатељи, дружили су се још на ФДУ, где су били класићи. Кад смо званично постали брачни пар, отишли смо на ручак. После смо се вратили у Опсерваторију на Звездари и наставили снимање као да се ништа није догодило. Занимљиво је да немамо ниједну фотографију са венчања, нико нас није фотографисао“, испричала је Милена једном приликом.

 

Њихова љубав је трајала пуних 45 година, све до Николићеве смрти коју до последњег дана није прежалила.
Многи говоре да се такве љубави никада не завршавају и да њихова и дан-данас живи кроз све што су урадили и рекли једно за друго.

Прочитајте још: Сале Тропико прокоментарисао наводе да је његова бивша жена у вези са Маријом Шерифовић: "Не потресам се када чујем тако нешто"

Јосипа Лисац и Карло Метикош

Љубав за коју кажу да је била највећа у старој Југославији, по свему судећи, траје и данас. Јосипа Лисац се и недавно на друштвеним мрежама присетила своје велике љубави Карла Мекитоша и места на којем је с њим била седамдесетих година.

„Ово је Лимски канал, ми смо ту, сећам се добро, седамдесетих година… Карло би изнајмио барку, понекад нас је било двоје, само нас двоје“, испричала је Јосипа.

Пар је започео своју љубавну причу једне фебруарске вечери 1971. године. Јосипа је тек закорачила у двадесете године, још увек била несхваћена девојчица изгубљена на музичкој сцени, која је са дивљењем и неповерењем гледала у певачицу невероватног гласа и неуобичајеног изгледа.

Заједно су стекли славу, заједно остали потпуно другачији и сасвим своји, заједно путовали и живели уметност.

Карло је умро млад, крајем 1991, у 51. години живота. Али њихова љубав није. Већ наредне године Јосипа је организовала концерт у његову част, што постаје и остаје традиција све до данас. Заједно са њеним помињањем Карла и његове вечне присутности у њеном животу и песмама.

 

 

„У браку се губи идентитет, не бих могла да поднесем да ме ико назове својом женом… за Карла никад нисам била његова жена, само Јосипа“, рекла је на једно од многих питања зашто се никада нису венчали.

Силвана и Радмило Арменулић

У великом интервјуу који је дао за магазин „Неwсwеек“, тениски стручњак Радмило Арменулић између осталог говорио је и о браку са трагично настрадалом музичком звездом Силваном Арменулић.

Њихова филмска љубавна прича почела је када је фини младић, спортиста из богаташке породице, срео лепу кафанску певачицу… И лудо се заљубио.

„Први пут сам је видео у хотелу Гранд, тамо је певала. Била је веома згодна и једном приликом сам поручио песму, тако је и кренуло… Силвана је била врло интелигентна, иако није била школована, почела је да чита, другачије се облачила. Прихватила је један други живот… И онда сам се оженио“, испричао је Арменулић.

Против њихове љубави били су скоро сви, али он је био одлучан да остане са Силваном.

„Нико није био задовољан том везом. Сви су говорили – кафанска певачица, није то за тебе, ти си ипак школован човек… Да ли је то била грешка? Мислим да није, добио сам ћерку“, присетио се Арменулић година када се борио против предрасуда средине.

 

А онда се у тренутку када су и њему и Силвани каријере биле у успону, догодила трагедија.

„Дошло је до тог удеса на Ибарској магистрали, што је било језиво. Они су возећи 150 на сат подлетели под камион, шеф оркестра Раде Јашаревић, она и моја свастика Мира Барјактаревић, која је била у петом месецу трудноће“, присетио се Арменулић.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas