Oglas
· · Komentari: 0

Najveće LJUBAVI BIVŠE JUGOSLAVIJE: Priče koje su bile veće od ŽIVOTA (FOTO) (NG)

Još uvek se prepričavaju

1670492392_Foto-arhiva-novosti-ataimages.rs.jpg
Foto Ataimages.rs, Arhiva Novosti - A.Stanković, V. Danilov, N.Paraušić
Oglas

Stara Jugoslavija i danas u mnogima budi nostalgiju, a posebno velike ljubavi koje su ostale upamćene.

Milena Dravić i Dragan Nikolić

Milenu i Dragana spojio je film. Upoznali su se na snimanju „Horoskopa“, 1969. godine, a dve godine kasnije, poslednjih dana decembra 1971, njih dvoje su se venčali, tokom snimanja filma „Kako su se volele dve budale“. Onako, usput…

„Snimali smo u Zvezdarskoj šumi, dramu Duška Radovića Kako su se volele dve budale. U pauzi za ručak Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se venčamo. Na putu do Opštine pridružila nam se Seka Sablić. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još na FDU, gde su bili klasići. Kad smo zvanično postali bračni par, otišli smo na ručak. Posle smo se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa venčanja, niko nas nije fotografisao“, ispričala je Milena jednom prilikom.

 

NJihova ljubav je trajala punih 45 godina, sve do Nikolićeve smrti koju do poslednjeg dana nije prežalila.
Mnogi govore da se takve ljubavi nikada ne završavaju i da njihova i dan-danas živi kroz sve što su uradili i rekli jedno za drugo.

Pročitajte još: Sale Tropiko prokomentarisao navode da je njegova bivša žena u vezi sa Marijom Šerifović: "Ne potresam se kada čujem tako nešto"

Josipa Lisac i Karlo Metikoš

LJubav za koju kažu da je bila najveća u staroj Jugoslaviji, po svemu sudeći, traje i danas. Josipa Lisac se i nedavno na društvenim mrežama prisetila svoje velike ljubavi Karla Mekitoša i mesta na kojem je s njim bila sedamdesetih godina.

„Ovo je Limski kanal, mi smo tu, sećam se dobro, sedamdesetih godina… Karlo bi iznajmio barku, ponekad nas je bilo dvoje, samo nas dvoje“, ispričala je Josipa.

Par je započeo svoju ljubavnu priču jedne februarske večeri 1971. godine. Josipa je tek zakoračila u dvadesete godine, još uvek bila neshvaćena devojčica izgubljena na muzičkoj sceni, koja je sa divljenjem i nepoverenjem gledala u pevačicu neverovatnog glasa i neuobičajenog izgleda.

Zajedno su stekli slavu, zajedno ostali potpuno drugačiji i sasvim svoji, zajedno putovali i živeli umetnost.

Karlo je umro mlad, krajem 1991, u 51. godini života. Ali njihova ljubav nije. Već naredne godine Josipa je organizovala koncert u njegovu čast, što postaje i ostaje tradicija sve do danas. Zajedno sa njenim pominjanjem Karla i njegove večne prisutnosti u njenom životu i pesmama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gloria.hr (@gloria.hr)

 

„U braku se gubi identitet, ne bih mogla da podnesem da me iko nazove svojom ženom… za Karla nikad nisam bila njegova žena, samo Josipa“, rekla je na jedno od mnogih pitanja zašto se nikada nisu venčali.

Silvana i Radmilo Armenulić

U velikom intervjuu koji je dao za magazin „Newsweek“, teniski stručnjak Radmilo Armenulić između ostalog govorio je i o braku sa tragično nastradalom muzičkom zvezdom Silvanom Armenulić.

NJihova filmska ljubavna priča počela je kada je fini mladić, sportista iz bogataške porodice, sreo lepu kafansku pevačicu… I ludo se zaljubio.

„Prvi put sam je video u hotelu Grand, tamo je pevala. Bila je veoma zgodna i jednom prilikom sam poručio pesmu, tako je i krenulo… Silvana je bila vrlo inteligentna, iako nije bila školovana, počela je da čita, drugačije se oblačila. Prihvatila je jedan drugi život… I onda sam se oženio“, ispričao je Armenulić.

Protiv njihove ljubavi bili su skoro svi, ali on je bio odlučan da ostane sa Silvanom.

„Niko nije bio zadovoljan tom vezom. Svi su govorili – kafanska pevačica, nije to za tebe, ti si ipak školovan čovek… Da li je to bila greška? Mislim da nije, dobio sam ćerku“, prisetio se Armenulić godina kada se borio protiv predrasuda sredine.

 

A onda se u trenutku kada su i njemu i Silvani karijere bile u usponu, dogodila tragedija.

„Došlo je do tog udesa na Ibarskoj magistrali, što je bilo jezivo. Oni su vozeći 150 na sat podleteli pod kamion, šef orkestra Rade Jašarević, ona i moja svastika Mira Barjaktarević, koja je bila u petom mesecu trudnoće“, prisetio se Armenulić.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas